понеділок, 08 травня 2023 06:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Чому Пригожин та Кадиров шантажують російську владу: аналітики пояснили

Чому Пригожин та Кадиров шантажують російську владу: аналітики пояснили
Засновник групи "Вагнера" Євген Пригожин шантажує російське міноборони. Фото: korrespondent.net

Заяви засновника російської ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина та голови Чеченської республіки Рамзана Кадирова про нібито обмін своїми підрозділами в районі Бахмута змусили міноборони РФ відновити видачу артснарядів "вагнерівцям".

Окупанти й далі намагаються захопити Бахмут. Про це у новому зведенні повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Експерти наголошують, що після шантажу з боку Пригожина і Кадирова командувач окупаційними військами РФ в Україні генерал Валерій Герасимов піддався у питанні постачання боєприпасів "вагнерівцям", які беруть участь у штурмах Бахмута.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація в Бахмуті загострилася: ворог тисне з подвійною силою

Пригожин 7 травня розповів, що отримав від міноборони документ, який обіцяє постачати сили "Вагнера" боєприпасами та зброєю, що необхідні для ведення наступальних операцій у Бахмуті. Однак він не опублікував цей документ.

За словами аналітиків, міноборони РФ, ймовірно, принципово не змінило свого наміру знизити пріоритетність наступальних операцій та зберегти боєприпаси на театрі воєнних дій.

"Пригожин і Кадиров, ймовірно, фактично шантажували МО РФ, щоб воно виділило ресурси силам "Вагнера" у Бахмуті, погрожуючи вивести чеченські сили Кадирова з інших частин театру воєнних дій, щоб змінити сили "Вагнера" у Бахмуті", ‒ йдеться у повідомленні.

Аналітики також вважають, що здатність Пригожина і Кадирова "суттєво впливати" на рішення військового командування РФ залежить від готовності російського диктатора Володимира Путіна "умиротворити їх", а також від "впевненості в їх силах".

Ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин нібито передасть позиції своїх найманців у Бахмуті бойовикам глави Чечні Рамзана Кадирова. Пригожин повідомив, що вже зв'язується з представниками Кадирова, аби передачу позицій здійснити до 10 травня.

Пригожин також заявив, що Бахмут на Донеччині не має стратегічного значення для РФ. Захоплення міста, за словами ватажка, нібито не було головною метою операції РФ під назвою "Бахмутська м'ясорубка".

Зараз ви читаєте новину «Чому Пригожин та Кадиров шантажують російську владу: аналітики пояснили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі