субота, 31 грудня 2022 21:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Чому багато російських ракет з Ту-95 не долітають до цілей: Буданов розповів

Чому багато російських ракет з Ту-95 не долітають до цілей: Буданов розповів
У російської стратегічної авіації все більше проблем зі зносом бомбардувальників Ту-95. Фото: wikimedia

У російської стратегічної авіації все більше проблем зі зносом бомбардувальників, особливо двигунів до них, виробництво багатьох деталей давно припинено.

Внаслідок економії ресурсу двигунів ВКС РФ здійснюють пуски ближче до аеродромів, що призводить до падіння несправних ракет в населених пунктах і поруч з ними. Про це в ефірі телемарафону заявив начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія ухвалила рішення щодо літаків після нових вибухів на "Енгельсі"– ПСУ

"Це старі літаки, яким постійно продовжують ресурс, проводиться модернізація, оновлюються авіоніка, засоби ураження, системи скидання. Але, по суті, це ті ж літаки з тими ж двигунами. Останні дві ракетні атаки вони робили залпи біля аеродромів, звідси і повідомлення про падіння ракет в РФ – це тому, що вони не підходять до звичних районів пуску, щоб зменшити знос літаків", – пояснив Буданов.

Глава ГУР підкреслив, що перекидання стратегічної авіації РФ на далекі аеродроми після вибухів на авіабазах має величезне значення, оскільки літаки проходять тисячі км і ще більше зношуються – їх необхідно ставити на обслуговування.

Росіяни нині економлять ракети "Кинджал" через їхню обмежену кількість. А виробляти нові вони не можуть.

Загалом ракет у Росії залишилося на два-три масованих удари по Україні. Про це в інтерв'ю Liga.net розповів начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов.

Він наголосив, що РФ уже зменшила інтенсивність терористичних обстрілів.

Зараз ви читаєте новину «Чому багато російських ракет з Ту-95 не долітають до цілей: Буданов розповів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі