неділя, 03 грудня 2023 19:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Чого очікувати на фронті взимку: американський генерал дав свій прогноз

Чого очікувати на фронті взимку: американський генерал дав свій прогноз
Як і українських військових, так і російських окупантів очікує чергова важка зима, вважає американський генерал Бен Годжес. Фото: Getty Images

Українських військових очікує чергова важка зима.

Попри це, вони не збираються знижувати темп. Таку думку висловив екскомандувач армії США в Європі, генерал у відставці та очільник Кафедри стратегічних досліджень Першинга у Центрі аналізу європейської політики Бен Годжес, передає "Голос Америки".

За словами Годжеса, ЗСУ продовжать тиснути на росіян, на їхню логістику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЗСУ назвали нову реальну проблему для України

"У мене немає жодних сумнівів, що Росія робитиме те саме, що і минулої зими - атакуватиме енергомережу, аби зробити життя цивільних жахливим. Мета - підірвати готовність українського народу до спротиву. Тому засоби протиповітряної оборони мають бути першими в списку постачання Україні", - вважає генерал.

Водночас він підкреслює, що не хотів би бути російським рядовим, який сидить в окопі.

"У них жахлива система логістики, їхнім лідерам начхати на них. Тож російські солдати жахливо страждатимуть взимку. Я думаю. що ми побачимо зниження ефективності деяких їхніх дронів", - зазначив він.

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

В операційній зоні ОСУВ "Таврія" активність піхоти окупантів знову збільшилась - відбулось 55 бойових зіткнень. Про це повідомив командувач цього оперативно-стратегічного угруповання Олександр Тарнавський в Telegram.

Він повідомив, що за добу ворог втратив 440 осіб живої сили та дев'ять одиниць військової техніки.

Зараз ви читаєте новину «Чого очікувати на фронті взимку: американський генерал дав свій прогноз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі