пʼятниця, 14 жовтня 2022 08:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Через масовані ракетні атаки в Україні пошкоджено десятки закладів освіти ‒ МОН
9

Масованими російськими ракетними атаками по Україні 10–11 жовтня пошкоджено 38 закладів освіти.

Нині уряд планує виділити кошти на термінові ремонти, повідомив в ефірі національного телемарафону міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет, передає Gazeta.ua.

Зокрема, у Києві постраждала одна з будівель Міністерства освіти і науки на розі бульв. Шевченка та вул. Володимирської.

 У Києві російськими ракетами пошкоджено будівлю МОН
Фото: t.me/SerhiyShkarlet
 У Києві російськими ракетами пошкоджено будівлю МОН
 У Києві російськими ракетами пошкоджено будівлю МОН
 У Києві російськими ракетами пошкоджено будівлю МОН
 У Києві російськими ракетами пошкоджено будівлю МОН

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія атакувала Україну "Калібрами": як спрацювала ППО

"Центр вибухової хвилі припав саме на ту будівлю, яка обслуговувала проблеми освіти, науки, інновацій, профтехосвіти, цифровізації. У цій будівлі зараз немає жодного непошкодженого кабінету. Але що символічно ‒ в конференцзалі залишилися стояти прапор України і банер міністерства. Було знищено майже все", ‒ розповів Шкарлет.

Постраждали також будівлі Київського національного університету ім. Шевченка, Київського фахового коледжу зв'язку, Будинку вчителя, президії Національної академії наук.

Тільки в столиці внаслідок російської ракетної атаки пошкоджено три школи, дитячий садок та два заклади позашкільної освіти.

10 жовтня з 6:20 до 11:15 Росія завдала ракетних та ракетно-авіаційних ударів по території України з районів Каспійського моря та Нижнього Новгорода. Гатили по містах: Київ, Львів, Прилуки, Хмельницький, Дніпро, Ніжин, Житомир, Харків. Окупанти попередньо випустили 83 ракети, 43 з яких збили сили ППО.

Загалом російські війська обстріляли 10 жовтня більш як 10 областей України. Внаслідок ударів загинули щонайменше 19 людей, ще 105 зазнали поранень.

Зараз ви читаєте новину «Через масовані ракетні атаки в Україні пошкоджено десятки закладів освіти ‒ МОН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі