субота, 05 серпня 2023 09:14

Спецтема: Війна Росії проти України

"Це суттєвий удар": британська розвідка прокоментувала пошкодження російського корабля

"Це суттєвий удар": британська розвідка прокоментувала пошкодження російського корабля
Вночі 4 серпня морський дрон влучив у російський великий десантний корабель "Оленегорский горняк". Фото: скріншот

У британській розвідці відреагували на пошкодження в ніч на 4 серпня у Новоросійську російського великого десантного корабля "Оленегорский горняк".

Зображення судна, нахиленого під кутом 30-40 градусів, свідчать про те, що кілька водонепроникних відсіків були пробиті. Про це у Twitter повідомляє Міноборони Великої Британії.

Там не виключають, що неефективними могли бути й зусилля екіпажу з ліквідації пошкоджень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські пропагандисти звинуватили своє міноборони у брехні

У британській розвідці зазначають, що це судно регулярно призначалося до складу Північного флоту Росії. А Чорноморський флот ним посилили після вторгнення Росії в Україну. Корабель часто перевозив військові та цивільні вантажі між Росією та тимчасово окупованим Кримом, коли Керченський міст був пошкодженим.

"Оленегорский горняк" вагою 3,6 тис. тонн і довжиною 113 метрів є найбільшим російським військово-морським судном, серйозно пошкодженим або знищеним після затоплення крейсера "Москва" 13 квітня 2022 року. Це суттєвий удар по Чорноморському флоту РФ, який раніше через високу загрозу Севастополю передислокував більшість своїх підрозділів до Новоросійська", ‒ йдеться у повідомленні.

У п'ятницю, 4 серпня, в порту Новоросійська Краснодарського краю РФ прогриміли вибухи. Згодом стало відомо, що в бухті морські дрони атакували російський великий десантний корабель "Оленегорский горняк".

Російський десантний корабель "Оленегорский горняк" неможливо відновити, бо він зазнав надто сильних пошкоджень. Судно спишуть із військово-морського флоту. Про це розповів капітан першого рангу запасу, заступник начальника штабу ВМС ЗСУ у 2004-2020 роках Андрій Риженко.

Зараз ви читаєте новину «"Це суттєвий удар": британська розвідка прокоментувала пошкодження російського корабля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі