субота, 05 серпня 2023 08:04

Російські пропагандисти звинуватили своє міноборони у брехні

Російські пропагандисти звинуватили своє міноборони у брехні
Вночі 4 серпня морські дрони пошкодили корабель "Оленегорский горняк" у бухті Новоросійська. Фото: defence-ua.com

Деякі російські блогери розкритикували міноборони РФ за брехню про наслідки атаки морських безпілотників на бухту у Новоросійську вночі 4 серпня.

Пропагандисти вважають, що керівництво РФ має створити повноцінну систему моніторингу та перекрити доступ України до Чорного моря. Про це у новому звіті повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Російські блогери нарікають, що завдання ударів по українській портовій інфраструктурі не запобігає нападам на російські кораблі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт спрогнозував долю десантного судна "Оленегорский горняк", атакованого дронами

Вони вказали на брехливу заяву міноборони про те, що російські сили нібито перехопили всі безпілотники, замість того, щоб визнати пошкодження десантного корабля "Оленегорский горняк".

Російське міністерство розкритикували також за поширену раніше неправдиву інформацію про нібито знищення українських заводів зі збирання безпілотників. Блогери заявили, що сили РФ мають перекрити доступ України до Чорного моря, щоб запобігти атакам морських безпілотників із цивільних кораблів.

Деякі російські пропагандисти вважають, що міноборони РФ не має послідовної інформаційної політики. Це, за їх словами, створює умови для суспільного резонансу в російському інформаційному просторі після кожної російської воєнної невдачі.

У п'ятницю, 4 серпня, в порту Новоросійська Краснодарського краю РФ прогриміли вибухи.

Згодом стало відомо, що в бухті морські дрони атакували російський великий десантний корабель "Оленегорский горняк". Це корабель проєкту 775 базується на Північному флоті РФ і входить до 121-ї бригади десантних кораблів.

Зараз ви читаєте новину «Російські пропагандисти звинуватили своє міноборони у брехні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі