субота, 27 серпня 2022 15:16

Спецтема: Війна Росії проти України

"Бурятія і Тува виснажені": РФ почала приховану мобілізацію в центральних областях – ГУР

"Бурятія і Тува виснажені": РФ почала приховану мобілізацію в центральних областях – ГУР
РФ почала проводити приховану мобілізацію в центральних областях. Фото: ТАСС

У Московській і Ленінградській областях Росії посилюється прихована мобілізація на війну проти України.

Про це повідомляє пресслужба Головного управління розвідки. Кураторами мобілізаційних кампаній призначають безпосередньо керівників відповідних регіонів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Генштабі РФ заговорили про загальну мобілізацію

"Виснаження мобілізаційного потенціалу основних "донорів" війни проти України – Бурятії, Туви, республік Кавказу та інших проблемних регіонів, примушує Кремль активізуватись у так знаних центральних областях", – повідомили в розвідці.

У Московській области за мобілізацію відповідає губернатор Андрій Воробйов.

"Він один з "вірних багнетів" Путіна, обіймає посаду губернатора області з 2012 року, замінивши на ній чинного міністра оборони РФ Сергія Шойгу", – ідеться у повідомленні.

У розвідці зазначили, що основа мобілізаційних заходів – широка рекламна кампанія, яка містить агітацію на основних телеканалах, радіо, в інтернеті й друкованих ЗМІ.

Чоловікам призовного віку пропонують підписати контракти "добровольців" на терміни від трьох до 12 місяців. Основна мотивація – підвищене грошове забезпечення.

За інформацією ГУР, кандидатам обіцяють зарплатню до 240 тис. руб., яку перераховуватимуть на спеціальну банківську картку від військкомату. На час навчання і простою – 30-45 тис. руб.

Контракт підписують після низки обов'язкових процедур: психологічних тестів, заповнення анкети, військово-лікарської комісії. Зі слів "вербувальників", ВЛК проводять умовно.

"Фактично беруть усіх охочих, навіть з категорією "В" у військовому квитку. Тобто, обмежено придатних", – повідомили розвідники.

Зараз основна частина охочих з Москви й московської області укладає контракти на базі військової частини 73621 (1-ша танкова армія) ЗС РФ – Одінцово, мікрорайон Баковка, Московська обл.

Після підписання контракту триває підготовка контрактників від 10 днів до місяця. Головну увагу зосереджено на підготовці екіпажів танків Т-72Б3.

Надалі новоспечених "контрактників" відправляють у 56-й центр підготовки молодших спеціалістів мотострілецьких військ (в/ч 71717) у Сертолові Ленінградській області для поглибленої підготовки.

Російська Федерація поки що використовує приховану мобілізацію.

Водночас Кремль може досить швидко ухвалити рішення про загальну мобілізацію, заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

Скібіцький зазначив, що Росія може зробити це швидко, оскільки держдума РФ перебуває під повним контролем російського диктатора Володимира Путіна. А отже будь-який закон чи рішення ухвалюють у Росії мало не одночтайно, швидко й без зволікань.

Зараз ви читаєте новину «"Бурятія і Тува виснажені": РФ почала приховану мобілізацію в центральних областях – ГУР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі