вівторок, 19 липня 2022 02:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Брешуть про війну і закликають до геноциду: показали російських пропагандистів
6

Андрій Руденко закликає росіян до геноциду української нації
Фото: t.me/spravdi
Семен Пегов сіяв брехню в семи країнах світу
Олександр Сладков має три нагороди ФСБ Росії
Дмитро Стешин заявив, що обстріл і знищення Маріуполя - це начебто провокація українських військових
Євген Піддубний був довіреною особою Путіна під час президентських виборів 2018-го

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки показав російських пропагандистів, які виправдовують воєнні злочини росіян.

Андрій Руденко – російський журналіст. До 2014 року працював звичайним кореспондентом, пише відомство в Telegram.

Руденко закликає росіян до геноциду української нації.

"Це поки що цим безумцям не дали їхні господарі серйознішу зброю. А вони неодмінно дадуть. Тому наша задача привести цих тварин до тями і якнайшвидше", – пише пропагандист.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали російського снайпера-розвідника, який вбиває цивільне населення

Семен Пегов сіяв брехню в семи країнах світу. Зокрема в Україні, Грузії, Білорусі, Єгипті, Нагорному Карабасі, Азербайджані, Сирії.

У декількох з них на пропагандиста відкрили карні справи за заклики до геноциду і розпал терактів.

Дмитро Стешин заявив, що обстріл і знищення Маріуполя – це начебто провокація українських військових.

"Наша ціль – війна до останнього свідомого. Всі вони повинні залишитися у завалених бліндажах під плитами перекриття і в польових могилах, що спішно зроблені", - закликає злочинець на пропагандистських каналах.

Олександр Сладков має три нагороди ФСБ Росії, медаль "За повернення Криму", орден Мужності та орден Пошани. Журналіст знаходиться у санкційному списку України з березня 2022 року.

Євген Піддубний був довіреною особою Путіна під час президентських виборів 2018-го.

"На ваших очах країну захоплювали неонацисти. У 2014 році на Майдані Незалежності у Києві саме бандерівці були головною рушійною силою. Потім неонацисти прийшли на Донбас. І у людей в Донецьку та Луганську не вистачило мужності та волі зупинити бандерівців", – пише пропагандист, тим самим закликаючи росіян до геноциду українського народу.

Максим Фомін входив до складу "ополчення" Горлівки та служив у полку підрозділу так званої ЛНР "Витязь". Сіє брехню в Україні та розпалює теракти і ворожнечу. Спонукає вбивати українців.

Микола Яковенко – кулеметник 2-го відділення 3-го взводу 2-ї роти військової частини №13140, 810-ї окремої бригади морської піхоти. Брав активну участь у знищенні Маріуполя. Окупант одружений, має трьох синів. Дружина – Ганна Яковенко. Півтора роки страждає на алкоголізм. За заявами сина "під час п'янок доходило до того, що батьки сварилися між собою та розходилися".

Зараз ви читаєте новину «Брешуть про війну і закликають до геноциду: показали російських пропагандистів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі