субота, 25 березня 2023 10:42

Спецтема: Війна Росії проти України

"Боровся за свободу України і безпеку Польщі": на фронті загинув польський громадянин

"Боровся за свободу України і безпеку Польщі": на фронті загинув польський громадянин
На фронті в Україні загинув боєць Міжнародного легіону. Фото: pravda.com.ua

На війні в Україні загинув громадянин Польщі.

Ще двоє польських громадян зазнали поранень на фронті кілька днів тому. Нині вони перебувають у важкому стані. Про це у Твіттері повідомив міністр канцелярії Ради міністрів Польщі Міхал Дворчик.

За його словами, одного з двох польських волонтерів-медиків, які потрапили під обстріл у зоні бойових дій, з огляду на легкі поранення, перевезли для подальшого лікування до Польщі. А іншого важкопораненого польського волонтера перевезено з Дніпра до Києва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перший громадянин Естонії загинув за Україну – ЗМІ

За інформацією журналіста Polsat News Матеуша Ляховського, який перебуває в Україні, загинув командир взводу Міхал у Міжнародному легіоні. Він був в Україні від квітня минулого року. Через місяць у нього мав закінчитися контракт. Чоловік планував повернутися до Польщі, аби передавати у польській армії досвід, здобутий в Україні.

Журналіст пише, що декілька місяців тому Міхала було поранено. Він міг відпочити довше, але перед Різдвяними святами повернувся на фронт.

"Він неодноразового говорив, що бореться за свободу України і безпеку Польщі", ‒ наголосив Ляховський.

Він додав, що Міхал був скромним, дбав про свій особовий склад, був втіленням солдатської честі. Місяць тому Президент України Володимир Зеленський вручив поляку медаль "За відвагу".

У боях за Бахмут загинув 30-річний доброволець із Франції. Він понад рік тому виїхав воювати проти Росії на боці України. Хлопця було вбито за невстановлених обставин, заявили у Міністерстві закордонних справ Франції.

Під час бою на сході України загинув доброволець з Нової Зеландії Кейн Те Тай. Він був воїном Міжнародного легіону. Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони.

Зараз ви читаєте новину «"Боровся за свободу України і безпеку Польщі": на фронті загинув польський громадянин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі