четвер, 23 березня 2023 16:53

Спецтема: Війна Росії проти України

У бою за Україну загинув доброволець з Нової Зеландії

У бою за Україну загинув доброволець з Нової Зеландії
Кейн Те Тай допомагав волонтерам, проводив майстер-класи з першої медичної допомоги. Фото: Facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

Під час бою на сході України загинув доброволець з Нової Зеландії Кейн Те Тай.

Кейн Те Тай – воїн Міжнародного легіону. Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони.

"З перших днів війни він перебував на території України. У травні 2022 року разом з другом Девідом (колишнім військовим з Америки) допомагали волонтерам Харкова, проводили майстер-класи з першої медичної допомоги, доставляли гуманітарну допомогу на деокуповані території", – розповіли.

У березні цього року під час визволення села поблизу Бахмута разом з побратимами Кейн Те Тай натрапив на підвал, де російські окупанти утримували українських полонених.

Тоді вдалося врятувати українського бійця, якого росіяни утримували без їжі і води понад 40 днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У бою загинув Герой України Дмитро "Да Вінчі" Коцюбайло

За словами батьків Те Тая, він вирішив пов'язати своє життя з військовою справою ще в шкільні часи. Майже десять років був військовим Нової Зеландії. Потім став співзасновником благодійної організації з програми ментального здоровʼя ветеранів.

Служив у Афганістані. В Україні доєднався до Міжнародного легіону. Тренував групу добровольців.

"Для багатьох у Новій Зеландії Те Тай був обличчям неофіційної участі країни у війні в Україні. Він збирав кошти на обладнання та брав інтерв'ю для новин, перш ніж покинути Нову Зеландію в травні 2022 року", – повідомило ГУР.

Торік на фронті загинув колишній в'язень Кремля Геннадій Афанасьєв. У червні попрощалися з бійцем 93-ї окремої механізованої бригади Холодний Яр Романом Ратушним.

Зараз ви читаєте новину «У бою за Україну загинув доброволець з Нової Зеландії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі