середа, 06 грудня 2023 15:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Блінкен сказав, що трапиться у разі несхвалення Конгресом допомоги Україні

Блінкен сказав, що трапиться у разі несхвалення Конгресом допомоги Україні
Державний секретар США Ентоні Блінкен наголосив на важливості продовження підтримки України. Фото: Getty Images

Державний секретар США Ентоні Блінкен наголосив на важливості продовження підтримки України, щоб Росія зазнала поразки у своїй агресії.

Адже якщо Конгрес не схвалить допомогу Україні, це дозволить російському диктатору Володимиру Путіну безкарно продовжувати свої агресивні плани. Про це Блінкен заявив на заході, організованому вашингтонською некомерційною організацією "Коаліція глобального лідерства США", передає "Європейська правда".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це божевілля" - Байден зробив заяву щодо припинення допомоги Україні

"Ми повинні забезпечити, щоб Україна продовжувала досягати успіху. Ми повинні забезпечити, щоб Росія продовжувала зазнавати поразки. Якщо ми цього не зробимо, Путіну буде дозволено діяти безкарно, що відкриє скриньку Пандори агресії по всьому світу", - наголосив він.

Він додав, що додаткове фінансування також важливе для Ізраїлю, а також для мирних мешканців Гази.

Питання захисту південного кордону США стало ключовим джерелом розбіжностей між демократами й республіканцями в Конгресі, яке нині гальмує схвалення додаткового фінансового запиту Білого дому щодо допомоги Україні.

Республіканці вимагають посилити вимоги до прибулих, аби зупинити міграцію, навіть шляхом порушення гуманітарних зобов'язань США, тоді як демократи виступають за комплексний перегляд системи міграції як такої.

Представники обох партій вели переговори, аби дійти компромісу, але сенатор Кріс Мерфі, головний перемовник від демократів, заявив журналістам, що переговори зірвалися, оскільки республіканці відмовилися відступити від вимог.

Повідомлялося, що демократи у Сенаті США представили пакет фінансування національної безпеки на суму близько $111 млрд для надання допомоги Україні та Ізраїлю, а також заходів, спрямованих на захист південного кордону.

Зараз ви читаєте новину «Блінкен сказав, що трапиться у разі несхвалення Конгресом допомоги Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі