неділя, 15 січня 2023 09:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Битва за Херсонщину: влада повідомила трагічні новини

Битва за Херсонщину: влада повідомила трагічні новини
Херсон російська армія атакувала 25 разів за протягом доби. Фото: УП

Минулої доби, 14 січня, російські окупанти 76 разів обстріляли територію Херсонщини.

Від рук росіян двоє жителів області зазнали поранень різної тяжкості. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич в Telegram.

"Російські загарбники атакували Херсонщину. Гатили з артилерії, реактивних систем залпового вогню, мінометів, танків і БПЛА", – написав Янушевич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загиблих уже 20 ‒ повідомили свіжі дані про російський теракт у Дніпрі

За його даними, Херсон російська армія атакувала 25 разів.

"Зокрема, ворожі снаряди поцілили в житлові будинки", – додав голова ОВА.

11 листопада українські військові зайшли до Херсона, який понад вісім місяців перебував в окупації – від 2 березня 2022 року. В обласному центрі та інших звільнених населених пунктах правобережжя області тривають стабілізаційні заходи.

14 листопада президент Володимир Зеленський приїхав до звільненого від російських окупантів Херсона. Над містом офіційно замайорів прапор України.

Сам Херсон поступово повертається до життя. У місті відновлюють зруйновані росіянами комунікації, завозять продовольство та ліки. Правоохоронці тим часом фіксують факти воєнних злочинів окупантів. Знаходять катівні.

Після вибиття ворога з Херсона місто й правобережжя області постійно обстрілюють. Майже щодня міська влада повідомляє про жертви чи поранених серед цивільного населення.

Зараз ви читаєте новину «Битва за Херсонщину: влада повідомила трагічні новини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі