понеділок, 25 липня 2022 00:00

Спецтема: Війна Росії проти України

"Безграмотне планування і тупість" - український пілот висміяв російських льотчиків

"Безграмотне планування і тупість" - український пілот висміяв російських льотчиків
Пілот з позивним "Джус" висміяв російських льотчиків. Фото: РБК Україна

Російські окупанти себе дуже сильно переоцінили і недооцінили можливості українських захисників.

Про це у інтерв'ю ТСН заявив військовий пілот винищувача МіГ-29 з позивним "Джус". Він назвав головну причину, через яку РФ не змогла завоювати перевагу в повітрі на війні в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Пташка" доліталася: десантники "приземлили" Су-25 за $11 млн

Він наголосив, що основна причина - це безграмотне планування і тупість російських пілотів.

"Ми захищаємо нашу країну, міста, сім'ю. Самі придумували тактичні прийоми, штуки, щоб обдурити більш технологічного противника. Це і спрацювало. Наші командири ставлять глобальне завдання, а як його виконувати, за якими маршрутами, прийомами... це ми вирішуємо", - зазначив він.

За словами "Джуса", у свою чергу росіяни тупо виконують накази.

"Навіть якщо вони абсолютно смертельні для них", - сказав він.

Пілот також розповів, що колеги з США ще спочатку вторгнення РФ постійно дивуються, запитуючи: "невже вони (росіяни) настільки тупі?".

"Так. І це нам на руку, це нас рятує. Іноді володіючи зброєю... їхні тактично "тупі" дії призводять до того, що їхні завдання не виконуються, і вони мають втрати", – зазначив захисник.

"Джус" зауважив, що попри все, ворог має перевагу у техніці.

"Наші радари, які були придумані ще 40 років тому, не дають можливості конкурувати з російськими. Російські не найкращі в світі, але вони набагато кращі за наші", - наголосив пілот.

Сенат Сполучених Штатів закликав Пентагон передати військові літаки Україні, яка обороняється від російської навали. До нового пакету військової допомоги також просять додати льотне підготування українських пілотів.

Відповідний лист з проханням розглянути питання передавання літаків відправив 18 липня сенатор Ден Салліван від штату Аляска міністру оборони США Ллойду Остіну й голові Об'єднаного комітету начальників штабів Марку Міллі.

Зараз ви читаєте новину «"Безграмотне планування і тупість" - український пілот висміяв російських льотчиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі