понеділок, 21 серпня 2023 07:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Армія Путіна вдарила по країні з землі і з повітря: є загиблі й поранені

Армія Путіна вдарила по країні з землі і з повітря: є загиблі й поранені
Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою. Фото: pixabay.com

Протягом минулої доби ворог завдав 29 авіаційних ударів та здійснив 43 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території країни залишається високою, повідомив уранці 21 серпня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

"Унаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань зазнали житлові будинки, будівля навчального закладу та інша цивільна інфраструктура", – йдеться у ранковому зведені.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаційних ударів в районах південно-західніше Іскрисківщини та Журавки Сумської області. Ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 30 населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської областей.

На Куп'янському напрямку агресор завдав авіаційного удару західніше Миколаївки. Вів безуспішні наступальні дії в районі Синьківки Харківської області. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали населені пункти: Тополі, Масютівка, Куп'янськ, Кислівка, Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах Шийківки, Тернів, Пискунівки, Веселого Донецької області. Артилерійських обстрілів противника зазнали близько 15 населених пунктів Луганської та Донецької областей.

На Бахмутському напрямку росіяни завдали авіаційних ударів в районах Веселе, Кліщіївка, Курдюмівка Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів противника постраждали понад 20 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку артилерійських обстрілів з боку РФ зазнали населені пункти Керамік, Степове, Орлівка, Авдіївка, Невельське, Карлівка Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб відзвітував про успіхи ЗСУ на фронті

На Мар'їнському напрямку ворог завдав авіаційні удари в районах Красногорівки та Новомихайлівки Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали населені пункти Красногорівка, Мар'їнка, Побєда, Олександропіль, Парасковіївка та Єлезаветівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку агресор завдав авіаційних ударів в районах Вугледара та Старомайорського Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали Водяне, Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Благодатне, Урожайне Донецької області.

На Запорізькому напрямку противник вгатив з авіації по районах Чарівного, Роботиного та Павлівки Запорізької області. Від артилерійських обстрілів окупантів постраждали понад 30 населених пунктів регіону.

На Херсонському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах Ольгівки та Садового Херсонської області. Від артилерійських обстрілів противника постраждали понад 20 населених пунктів області.

Українські удари по російських тилах демонстративно погіршують моральний стан російських військ в Україні. Це може загрожувати стійкості російської оборони на багатьох критичних ділянках фронту, йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Російські фронтові підрозділи, особливо на півдні України, часто стикалися з погіршеним моральним станом після українських ударів по тилах, пишуть аналітики.

Зараз ви читаєте новину «Армія Путіна вдарила по країні з землі і з повітря: є загиблі й поранені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі