понеділок, 24 травня 2021 05:45

Активіст зарізав нападника

Активіст зарізав нападника
24 травня 2018-го в Одесі напали на голову громадської організації "Небайдужі" Сергія Стерненка. Зловмисників було двоє. Одного з них Сергій смертельно поранив ножем в живіт. Сам отримав струс мозку, травму руки, втратив багато крові. Фото: facebook.com/sternenko

Три роки тому 24 травня в Одесі напали на голову громадської організації "Небайдужі" Сергія Стерненка.

Він із дівчиною поверталися додому. Неподалік будинку на нього напали двоє чоловіків. У сутичці Стерненко смертельно поранив одного. Сам отримав струс мозку, травму руки, втратив багато крові. Його прооперували.

У сутичці загинув 29-річний Іван Кузнєцов. Працював охоронцем у передмісті Одеси — селищі Совіньйон. 10 років тому служив строковиком у 25-й бригаді в Новомосковську Дніпропетровської області. Другого нападника Олександра Ісайкла затримали за кілька годин. Мав легкі й середньої тяжкості ножові поранення. У справі фігурував як свідок. Після допиту в поліції його відпустили. Це був третій напад на Стерненка впродовж чотирьох місяців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Стерненка-Демчука: у суді слухали потерпілого. Попросив перекладача

Справу розслідували два роки. Спочатку дії нападників кваліфіковані як хуліганство, вчинене із застосуванням зброї. Пізніше кримінальне провадження закрили. А Сергієві 11 червня торік оголосили підозру в умисному вбивстві.

Майже рік Стерненко та його адвокати доводять, що вбивати він не хотів. То був самозахист. В СБУ заперечують. Говорять, він всадив ножа в серце Кузнєцову, коли той тікав.

15 червня Сергія відправили під цілодобовий домашній арешт. У січні цього року його відпустили на поруки народного депутата від "Голосу" Романа Лозинського.

Судовий розгляд справи триває. Коли буде вирок - поки невідомо.

1 травня 2018 року під час нападу Сергієві Стерненку вистрілили в потилицю. Після пострілу він побіг за нападником - у результаті той був схоплений. При затриманні він також стріляв у очевидців.

Зараз ви читаєте новину «Активіст зарізав нападника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі