понеділок, 23 жовтня 2023 04:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Як змінилася ситуація на фронті показали на картах боїв
8

Фото: ISW

ЗСУ просунулися вперед на Бахмутському напрямку. Українські сили відбили російські атаки поблизу Васюківки, Богданівки, Хромового, Андріївки та Дружби.

Російські війська перекидають резерви, які складаються переважно із призовників на Куп'янський та Лиманський напрямки. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Ситуація в Харківській та Луганській областях

Геолокаційні кадри, опубліковані 22 жовтня, показують, що російські війська нібито просунулися на південний захід від Першотравневого, на південний захід від Ягідного і на схід від Тернів.

Генштаб ЗСУ повідомив, що російські війська без успіху атакували поблизу Синьківки, Іванівки, Надії, Білогорівки, району Серебрянського лісу та Спірного.

Український військовий оглядач Костянтин Машовець повідомив, що російські війська тимчасово призупинили наступ в районі Іванівки, щоб відповісти на українські атаки в напрямку Орлянки.

Начальник служби зв'язків з громадськістю Командування Сухопутних військ підполковник Володимир Фітьо заявив, що російські війська перекидають резерви, які складаються переважно із призовників на Куп'янський та Лиманський напрямки.

Російські джерела стверджували, що українські сили вели наступальні операції вздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна.

Бої у Донецькій області

22 жовтня українські сили просунулися поблизу Бахмута.

Костянтин Машовець заявив, що українські війська активізують свої дії вздовж залізничної лінії Бахмут-Горлівка, і стверджував, що українські сили перетнули залізничну колію на північ від Зеленопілля.

Російські "воєнкори" стверджували, що 21 і 22 жовтня українські війська продовжували спроби перетнути залізницю по лінії Кліщіївка-Андріївка (7-10 км на південний захід від Бахмута).

Генштаб ЗСУ повідомив, що українські сили відбили російські атаки поблизу Васюківки, Богданівки, Хромового, Андріївки та Дружби.

Машовець заявив, що російські війська, зокрема підрозділи 200-ї окремої мотострілецької бригади і 331-го гвардійського повітряно-десантного полку активізували дії в напрямку Богданівка, Ягідне та Хромове.

Геолокаційні кадри, опубліковані 21 жовтня, показують, що російські війська нібито незначно просунулися на південний схід від Первомайського. У Генштабі ЗСУ повідомили, що українські сили відбили російські атаки біля Кераміка, Степового, Авдіївки, Тоненького, Опитного, Невельського та Первомайського.

Генштаб ЗСУ також повідомив, що українські сили відбили понад 20 атак російських військ поблизу Мар'їнки, Красногорівки та Побєди (усі на південно-західній околиці Донецька), Невельського та Новомихайлівки.

"Південна вісь"

Російський "воєнкор" стверджував, що українські сили просунулися поблизу Новодонецького (12 км на південний схід від Великої Новосілки). Генштаб ЗСУ повідомив, що українські сили відбили російські атаки біля Пречистівки, Золотої Ниви, Старомайорського та Приютного.

22 жовтня російський військовий блогер заявив, що війська РФ контратакували поблизу Полтавки і охарактеризував цей район як новий напрямок російських наступальних дій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія перекидає додаткові війська на Авдіївський напрямок

Генштаб ЗСУ повідомив, що українські війська продовжували наступальні дії на Мелітопольському напрямку. Російський "воєнкор" заявив, що невеликі українські групи ведуть розвідку в районі Вербового.

Генштаб ЗСУ також заявив, що українські сили відбили російські штурми поблизу Роботиного та Вербового.

Станом на 22 жовтня українські сили утримують позиції на східному (лівому) березі Херсонської області. Російські джерела продовжують стверджувати, що українські сили діють у Кринках і що бої тривають біля села.

Український військовий оглядач Костянтин Машовець заявив, що українські сили розширили свою присутність на східному березі та позиції від берегової лінії Дніпра до верхів'їв річки Конка.

Російське джерело стверджувало, що українські війська просунулися до 5 км між Олешками та Козачими Лагерями.

Війська РФ продовжують наносити велику кількість авіаударів по правому березі Херсонської області. У Генштабі ЗСУ повідомили, що російська авіація завдала авіаударів поблизу Ольгівки, Львова, Тягінки, Токарівки, Понятивки та Барвінку.

Зараз ви читаєте новину «Як змінилася ситуація на фронті показали на картах боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі