вівторок, 22 листопада 2016 14:50

Адміністрація готелю не коментує ситуацію масового отруєння дітей

Адміністрація готелю не коментує ситуацію масового отруєння дітей
Facebook

У готелі "Ксенія, що у Кам'янці -Подільському на Хмельниччині отруїлось 50 осіб. З них у лікарні з гострою кишковою інфекцією перебували 9 дітей і 3 дорослих.

Про це повідомляє Вдало.інфо

Готель перевіряла Держспоживслужба і виявила порушення санітарних норм, не було необхідної документація на деякі продукти, не у всіх працівників готелю медичні книжки були в належному стані. Провели дезінфекцію.

В адміністрації готелю ситуацію не коментують.

З 19 по 21 листопада у місті проводили фестиваль-конкурс "Перлина Кам'янця". Участь брали понад 1000 дітей з 19 областей України. З'їхалися гості з Броварів, Дніпра, Шостки, Жидачева, Бурштину, Одеси та Києва. В готелі "Ксенія" проживало 227 осіб, з них 174 дитини та 53 дорослих.

"Вперше викликали "швидку" до готелю "Ксенія" вночі 21 листопада о 0:34. Після того, як звернення у швидку почастішали, в готель терміново виїхали медики. Спершу підозрювали поширення серед дітей рота-вірусної інфекції. Але після огляду стало зрозуміло, що мова йде про гостру кишкову інфекцію. Діти скаржилися на високу температуру, блювання та пронос", – каже начальник управління охорони здоров'я міськради Юрій Пливанюк.

Результати санітарно-епідеміологічного дослідження будуть готові за декілька днів. Точного діагнозу лікарі поки не називають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пенсіонерку привалив дах її будинку

"У дітей були заздалегідь придбані квитки. Батьки та супроводжувачі відмовлялись залишатись в Кам'янці-Подільському та забирали дітей у важкому стані за місцем проживання, – розповів голова Київської облдержадміністрації Олександр Горган у коментарі "Українській правді". – У потязі їх супроводжували фельдшер і медсестра. У більшості дітей почали спостерігатись симптоми отруєння, температура піднімалась до 40 градусів. Три дитини регулярно втрачали свідомість. У важкому стані перебувають дівчата 17, 8 та 7 років. 8-річній мама не дозволяла вколоти жарознижуюче чи проти блювоти, а робила їй компреси з лимонів. Цю дівчинку госпіталізували до Києва. Потяг два рази зупинявся, зокрема у Козятині, приїжджали медики, надавали допомогу, але від госпіталізації під час маршруту діти і батьки відмовились".

Станом на ранок 22 листопада ці троє дітей перебувають у задовільному стані.

Госпіталізували 18 дітей. Троє - у важкому стані

Зараз ви читаєте новину «Адміністрація готелю не коментує ситуацію масового отруєння дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі