четвер, 08 лютого 2018 19:39

"Завжди старався бути самим собою" - помер відомий радянський актор
5

Геннадій Гарбук у фільмі "Талаш"
Фото: stuki-druki
Геннадій Гарбук і Микола Караченцов у фільмі "Білі роси"
Геннадій Гарбук у фільмі "Білі роси"
Геннадій Гарбук у фільмі "Руїни стріляють ..."
Генадій Гарбук знявся у більш ніж 70-ти кінострічках і серіалах

7 лютого у Мінську помер радянський та білоруський актор Генадій Гарбук. Він мав 83 роки. Здобув популярність завдяки ролі Петрока у фільмі "Знак біди".

Про це повідомляє Національний академічний театр імені Янки Купали у Вітебську.

"Свою долю він пов'язав з театром, присвятивши йому всі душевні сили, талант і натхнення. Його творча діяльність стала безцінним внеском в історію сучасного мистецтва, духовну скарбницю Білорусі, приміром самовідданого служіння національній культурі і своїй Вітчизні", - висловив співчуття з приводу смерті артиста президент Білорусі Олександр Лукашенко.

Автор: joinfo.ua
  Генадій Гарбук знявся у більш ніж 70-ти кінострічках і серіалах
Генадій Гарбук знявся у більш ніж 70-ти кінострічках і серіалах

Протягом всього життя актор мав проблеми з ногами. У молодості йому вставили титанові пластини.

"У шостий клініці є Євген Леонардович Макаревич - ох і майстер. Адже я з часом вже зовсім ходити не міг. А він мені поставив нові коліна - з титану. Так і ноги заодно прямі стали. Гена Овсянников, як я тільки повернувся після операції, закричав на весь театр: "Тепер найкрасивіші ноги в СРСР не тільки у Цискарідзе, а й у Гарбук!", - згадував актор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер один із засновників інтернету Джон Перрі Барлоу

Геннадій Гарбук народився у селі Глибочка Вітебської області. У дитинстві перехворів на малярію. Лікування хініном сильно послабило його зір. Він усе життя мав короткозорість. Закінчив акторський факультет Білоруського театрально-художнього інституту. З 1958-го працював у театрі імені Якуба Коласа у Вітебську. З 1962-го перейшов у Національний академічний театр імені Янки Купали. Там грав понад 50 років. В юності Гарбук мріяв стати естрадним співаком. Повною мірою його мрія не здійснилася, але в рамках театральної кар'єри у нього була співоча програма.

Автор: РІА-Новини
  Геннадій Гарбук і Микола Караченцов у фільмі "Білі роси"
Геннадій Гарбук і Микола Караченцов у фільмі "Білі роси"

Генадій Гарбук знявся у більш ніж 70-ти кінострічках і серіалах. Популярність йому принесла роль Петрока у фільмі "Знак біди". За неї артист отримав приз за кращу чоловічу роль на Міжнародному фестивалі в Загребі. Він знявся також в картинах "Білі роси", "Чорний замок Ольшанський", "Анастасія Слуцька", "Брестська фортеця", серіалах "Державний кордон", "На безіменній висоті" та інших.

Актор зізнавався, що йому не подобалося, як звучить його голос російською. Тому він часто виступав білоруською.

За кілька років до смерті актор переніс ще одну операцію на колінах — почали руйнуватися суглоби. Після операції мав довгий реабілітаційний період. Зокрема, через це він не зміг знятися у продовженні картини "Білі роси".

Автор: stuki-druki
  Геннадій Гарбук у фільмі "Талаш"
Геннадій Гарбук у фільмі "Талаш"

27 вересня 2014 року на сцені Національного академічного театру імені Янки Купали пройшов творчий вечір Геннадія Гарбука, присвячений 80-річчю білоруського актора.

"Я завжди старався бути самим собою. Яким народили мене батьки, яким виховали, таким і старався бути. Я ніколи від людей не ховався, навпаки — старався бути щирим з людьми", - казав артист.

Був одружений. Мав дітей. Своє приватне життя не афішував.

Прощання з народним артистом Білорусі відбудеться 9 лютого, починаючи з 10:00 в Купалівському театрі. Поховають Геннадія Гарбука на "Алеї зірок" Східного кладовища.

Автор: stuki-druki
  Геннадій Гарбук у фільмі "Руїни стріляють ..."
Геннадій Гарбук у фільмі "Руїни стріляють ..."
Сотні мешканці Новомосковська на Дніпропетровщині провели в останню путь хореографа Ірину Матвієнко. Вона померла від раку на 65-му році життя.
Зараз ви читаєте новину «"Завжди старався бути самим собою" - помер відомий радянський актор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі