понеділок, 14 травня 2018 13:56

Помер закарпатський мовознавець Любомир Белей

Помер закарпатський мовознавець Любомир Белей
Мовознавець Любомир Белей помер на 57-му році життя Фото: http://mediacenter.uzhnu.edu.ua

12 травня пішов з життя відомий мовознавець, викладач Ужгородського національного університету, Любомир Омелянович Белей. Серце науковця зупинилося на 57-му році життя.

1983-го Любомир Белей закінчив філологічний факультет УжНУ і вступив до аспірантури за спеціальністю "загальне мовознавство", - передає "Закарпаття Онлайн".

1986 року захистив кандидатську дисертацію "Варіантність антропонімів на різних рівнях української мови" і почав викладати у рідному вузі. З 1990-го - доцент кафедри загального і слов'янського мовознавства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не стало правнуки Івана Франка

2002 року Любомир Белей отримав науковий ступінь професора мовознавства. Досліджував українську ономастику, історію української літературної мови, мову та культуру української діаспори та лексикографію.

Рік тому Любомир Белей презентував власну працю "Русинський" сепаратизм: націєтворення in vitro", що викликала значний резонанс.

82-річний Вадим Іллєнко пішов із життя 8 травня 2015-го. За декілька років до того переніс інсульт. Йому було важко рухатися і розмовляти. За місяць до смерті біля своєї квартири оператор впав і зламав шийку стегна. Пішов із життя напередодні дня народження ще одного брата – оператора, режисера і сценариста Юрія Іллєнка (помер 2010-го).

Зараз ви читаєте новину «Помер закарпатський мовознавець Любомир Белей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі