пʼятниця, 12 жовтня 2018 07:05

Найдорожчого українського футболіста закликали спілкуватися рідною мовою

Директор департаменту у справах ЗМІ київського футбольного клубу "Динамо" 58-річний Микола Несенюк оприлюднив звернення до футболіста 28-річного Андрія Ярмоленка, який грає за "Вест Гем Юнайтед" у Лондоні. У ньому радить спілкуватися з українськими журналістами рідною мовою.

"Мене приємно вразило твоє інтерв'ю після матчу в Ліверпулі. Коротко, по суті й по-англійськи. Я завжди в тебе вірив, — пише Микола Несенюк у "Фейсбуку". — Ти молодець. Нормальний, порядний хлопець, який досяг успіху завдяки таланту і праці. Андрію, ти щирий патріот України — без зайвих слів. Ти є прикладом для дітей та юнаків, і це ти теж знаєш. То чому ж ти говориш з українськими журналістами російською? Чому не говориш рідною, яку чудово знаєш. Розмовляй із британськими журналістами англійською, а з нашими — українською. Це ж так просто і природно. Це потрібно не нам, це потрібно тобі! Потрібно твоїм синам Іванові й Данилу, які житимуть після нас у сильній, могутній і процвітаючій Україні".

Андрій Ярмоленко — один із найдорожчих українських футболістів. Починаючи з 2009-го грає за національну збірну. Протягом 10 років виступав за київське "Динамо". Із липня грає в Лондоні.

Зараз ви читаєте новину «Найдорожчого українського футболіста закликали спілкуватися рідною мовою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі