четвер, 15 жовтня 2009 18:43

Жеківці загубили квартплату

"Я завжди вчасно сплачую комунальні платежі. Але у вересні жек прислав повідомлення, що в мене борг 600 гривень. Нібито, квартплата до них не дійшла", — розповідає жителька столичної вул. Гарматна Юлія Єловікова, 26 років. Сплачує комунальні платежі у відділенні "Метабанку" на Голосіївському просп., недалеко від роботи.

— Там усі мої колеги платять. Ніколи нарікань не було. А в жовтні жек знову прислав платіжку. Записали туди квартплату за вересень і борги за попередні місяці. Спершу я пішла  розбиратись у банк. Там запевнили, що переказали гроші комунальникам. Завели мене у підсобне приміщення. Показали журнал та на комп"ютері, що гроші вже в жеку. Я пішла туди. Кажу, банк вам гроші переслав. То чого ви мені шлете платіжки з боргами? Вони давай кричати. Мовляв, це банк винен. А грошей як не було, так і досі немає, — розповідає Юлія Єловікова.

На гарячій телефонній лінії міського голови Черновецького пообіцяли розібратися. Проте за місяць справа не зрушила. Квартплата зникла.

Такі ж проблеми і в клієнтів 15 проблемних банків. Із 2008-го там приймали платежі, але не пересилали комунальникам.

— Знайти винного дуже просто, — пояснює Іван Боднарук, 36 років, президент київської юридичної компанії "Боднарук, Кузьменко і партнери". — Вимагайте у жеку довідку, що вони не отримали комунальні платежі від банку. Під довідкою має бути підпис головного бухгалтера чи начальника жеку. Напишіть заяву на начальника районної податкової інспекції, до неї додайте довідку разом з квитанціями.

Завели мене у підсобне приміщення. Показали журнал

— Якщо у жеку не дають довідки, приведіть двох сусідів-свідків. Вони мають підтвердити відмову, підписавшись в акті. Податкова швидко знайде крайнього, жек чи банк. І покарає. Платіж швидко знайдеться.

Якщо платіж затримав банк, варто написати на ім"я керівника банку заяву у двох примірниках: прошу повернути гроші. Заяву завіряють у приймальні банку. Фінустанова зобов"язана відреагувати, віддати кошти за 10 днів.

Зараз ви читаєте новину «Жеківці загубили квартплату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі