вівторок, 24 червня 2008 18:33

За гектар буряка платять 400 гривень

Жителька райцентру Обухів Київської обл. Олена Миненко, 40 років, тиждень працювала у фермера. Їздила в Черкаську обл., за 100 км від дому.

— Той фермер засіяв більше 100 гектарів цукровим буряком, — розповідає Олена. — Якраз приспіла пора його сапати. То фермер набирав багато сапальників. Ці підробітки мені порадили знайомі.

Олена працювала з восьмої ранку до сьомої вечора. Разом із іншими сапальницями ночувала в гуртожитку. Фермер оплатив проїзд у Черкаську область і назад. Тричі на день у бідонах привозили сапальникам харчі.

— Кожному треба було просапати по гектару буряків, — веде далі Олена. — Але бур"яну багато не було, то ми за тиждень упоралися.

За роботу фермер заплатив сапальницям по 400 грн. Ще дав по мішку цукру. Олена Миненко задоволена: більшість фермерів розраховуються за просапування лише цукром. Дають 3–4 мішки. Знову поїде на просапування наприкінці липня. Восени збиратиме врожай.

— А з цукру можна буде самогону вигнати, — каже жінка.

Зараз ви читаєте новину «За гектар буряка платять 400 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі