Ексклюзиви
вівторок, 24 червня 2008 18:33

За гектар буряка платять 400 гривень

Жителька райцентру Обухів Київської обл. Олена Миненко, 40 років, тиждень працювала у фермера. Їздила в Черкаську обл., за 100 км від дому.

— Той фермер засіяв більше 100 гектарів цукровим буряком, — розповідає Олена. — Якраз приспіла пора його сапати. То фермер набирав багато сапальників. Ці підробітки мені порадили знайомі.

Олена працювала з восьмої ранку до сьомої вечора. Разом із іншими сапальницями ночувала в гуртожитку. Фермер оплатив проїзд у Черкаську область і назад. Тричі на день у бідонах привозили сапальникам харчі.

— Кожному треба було просапати по гектару буряків, — веде далі Олена. — Але бур"яну багато не було, то ми за тиждень упоралися.

За роботу фермер заплатив сапальницям по 400 грн. Ще дав по мішку цукру. Олена Миненко задоволена: більшість фермерів розраховуються за просапування лише цукром. Дають 3–4 мішки. Знову поїде на просапування наприкінці липня. Восени збиратиме врожай.

— А з цукру можна буде самогону вигнати, — каже жінка.

Зараз ви читаєте новину «За гектар буряка платять 400 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути