вівторок, 31 серпня 2010 06:15

Третині пенсіонерів відмовлять у житловій субсидії

Документи для оформлення житлових субсидій — бланки заяви та декларації про доходи — у серпні отримали 9,8 млн пенсіонерів.

— От тільки заповнити їх проблема, — розповідає жителька столичної Шулявки Валентина Синичка, 65 років. — Там треба окремо повписувати номери особових рахунків на оплату квартплати, води і газу. А в нас нема такого. Усе плачу по одній квитанції. Треба йти в жек, мабуть.

Упродовж місяця заповнені заяви на субсидії поштою надіслали 326,6 тис. громадян. Проте третина заяв заповнені з помилками, кажуть у Міністерстві праці та соціальної політики.

— Це означає, що субсидії вони не отримають. Восени матимуть рахунки із повною вартістю, без субсидії, — коментує 24-річний Олександр Кротенко, радник київської юридичної компанії "Корпорейтлоусервіс". — Не варто чекати, що до вас прийде соцпрацівник, заповнить заяву та декларацію. Надійніше буде не посилати документи поштою, а особисто звернутися у відділ субсидій, районне управління соцзахисту населення чи селищну раду. Там повинні допомогти із заповненням заяви та декларації. Візьміть паспорт, ідентифікаційний код і довідку про доходи за останні півроку. Треба буде показати розрахункові книжки за комунальні послуги.

Якщо влітку вам не призначають субсидію, бо квартплата не враховує опалення, зверніться в кінці жовтня, у листопаді. Принесіть свіжу довідку про доходи. Вам призначать субсидію на період опалювального сезону.

Більш як мільйону громадян — одержувачам державної соціальної допомоги, а також малозабезпеченим родинам — надсилати листи не будуть. Тому не зволікайте з оформленням субсидії. Заднім числом їх не призначатимуть. Свою забудькуватість оплачуватимете з власної кишені.

Зараз ви читаєте новину «Третині пенсіонерів відмовлять у житловій субсидії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі