пʼятниця, 07 вересня 2007 15:31

Студент із Полтави заробляє у Туреччині

Студент Полтавського університету споживчої кооперації Олександр Матійченко, 20 років, другий рік їздить на літні канікули до Туреччини. Торік розважав гостей готелю. Цього року його призначили інструктором спортзалу.

— Дорогу оплачує турецька сторона. Працював у великому готелі на 408 номерів, — каже Матійченко. — У готелі є ресторани, бари, магазини, конференц-зали й кілька басейнів. Зі мною в кімнаті жили ще двоє студентів.

Робочий день Матійченка починався о 9.00. Опівдні — обід. У турецьких готелях улаштовують шведські столи.

— Їсти можна досхочу, — згадує. — Мексиканська, турецька, російська, китайська, італійська кухня — на вибір.

Увечері студенти розважалися в аквапарку, сплавлялися гірськими річками. Одного разу їздили в сафарі на джипах. Для співробітників готелю розваги коштують дешевше. За житло і харчі не платять взагалі. За літо Матійченко заробив $600. Купив додому одяг, срібні прикраси й подарунки батькам:

Працівники готелю не платять за житло і харчі

— Одяг дуже дешевий, у Туреччині шиють якісні підробки відомих марок. Частину заробітку я поклав на депозитний рахунок у банку, щоб наростали проценти.

Наступного року Олександр Матійченко планує знову заробляти в Туреччині. Туди їздять багато українських студентів, каже. Запрошують їх за програмою підготовки фахівців із туризму. Багато українських вищих навчальних закладів уклали угоду з Середземноморським університетом і готелями Анталії.

— У квітні студентська рада нашого університету вивісила оголошення: набираємо претендентів на сезонну роботу в Туреччині, — продовжує. — За кілька тижнів приїхали турки. Відібрали кілька десятків анкет претендентів — таких, як я. У конференц-залі влаштували співбесіду. Говорили англійською. Конкурс великий, тому важливо справити добре враження. Мою кандидатуру схвалили. За два місяці ми вже були в Туреччині.

Закордонний паспорт Олександр оформив заздалегідь.

Зараз ви читаєте новину «Студент із Полтави заробляє у Туреччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі