понеділок, 09 серпня 2010 18:04

Продавець квасу за день не доливає на 45 гривень

Автор: фото з сайта www.evilshrek.livejournal.com
  Квас із бочки в 1983 році продавали по 12 копійок за літр, дешевше за лимонад та мінеральну воду. Покупці приходили по напій із власними бідонами та банками
Квас із бочки в 1983 році продавали по 12 копійок за літр, дешевше за лимонад та мінеральну воду. Покупці приходили по напій із власними бідонами та банками

22-річна Ольга Крученюк торгує квасом у вінницькому мікрорайоні Вишенька. У наметі їй встановили шинквас. Напій наливає з кегів, 50-літрових бочок.

— Влаштувалася від центру зайнятості. Обіцяли платити ставку і процент від виторгу. Насправді платять як заманеться. У червні отримала 500 гривень. Тисячу можна отримати при хороших продажах, якщо куплять три бочки за день. Але на вихідні торг не йде. Багато людей за містом, — розповідає Ольга. — До дєвочок, які працюють у штаті заводу продтоварів, інше ставлення. Вони отримують на 200–300 гривень більше.

Воду у квасові бочки не доливають, запевняє Ольга. Алюмінієві ємності під тиском. Напій можна розлити лише через шинквас.

— Але скільки я там не долляю? У нас стакани фірмові, — показує пластиковий посуд. — Ми не доливаємо 1–3 сантиметри до краю. Зверху піна.

У Вінниці 1 л бочкового квасу продають за 3 грн. Півлітра — 1,6 грн. Фірмовий стакан, наповнений по вінця, уміщає 475 мл. У спекотний будень продавець не доливає до 15 л, на 45 грн. Це — додатковий заробіток.

— Інші продавці беруть інші стакани, ще менші. Вони вміщають 400 грамів чи менше. Із такими заробити можна більше.

"ГПУ" перевірила кілька кіосків із продажу квасу у Вінниці. Стакани ємностю 0,5 л має лише одна з трьох точок. У середньому покупець отримує на 20% менше напою, 400 мл замість 500.

Зараз ви читаєте новину «Продавець квасу за день не доливає на 45 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі