середа, 04 листопада 2009 18:22

Пенсіонерів і студентів набирають для передвиборних мітингів

Автор: фото: Олена МАРЧЕНКО
  На передвиборний мітинг у райцентрі Умань Черкаської області Партія регіонів привела пенсіонерів та домогосподарок. Кожному пообіцяли по 25 гривень. Захід проводили в середині жовтня
На передвиборний мітинг у райцентрі Умань Черкаської області Партія регіонів привела пенсіонерів та домогосподарок. Кожному пообіцяли по 25 гривень. Захід проводили в середині жовтня

23-річна Олена, студентка Києво-Могилянської академії, знайшла підробіток на час виборів. Вона стоїть у наметі "Фронту змін" біля столичного метро Видубичі.

За день отримує 100 грн.

— На таку роботу зазвичай тягнуть своїх знайомих. Робота неважка, а оплата хороша, — розповідає. — У штабах, коли приходиш проситися, відразу ставлять умову — вступай у партію і плати членські внески. У "Фронт змін", дякуючи знайомим, я не вступила.

Пенсіонерам і студентам можна заробити, беручи участь у мітингах. За годину платять від 15 грн. За роздачу газет, листівок — 20 грн. Якщо тримати прапор чи плакат, дають 100 грн за весь захід. Багато пропозицій на інтернет-сайтах із працевлаштування. Телефонуємо на мобільний номер за одним з оголошень. Відповідає чоловік, представляється Євгеном.

— За кого доведеться мітингувати? Та за всіх. Ми налагоджуємо зв"язок зі всіма кандидатами, — відповідає. — Передвиборна кампанія намічається масштабна. Грошей і роботи вистачить на всіх. Але ми одиночок не беремо. Треба, щоб ви привели з собою ще кількох. Краще десяток. Поки що мітинги проходять рідко, епідемія заважає. Тривають до трьох годин. За кілька тижнів будемо мітингувати щодня. От і порахуйте, скільки зможете заробити.

мітингували чотири години. Кожному заплатили по 150 гривень

Нам багато людей потрібно. Почнуться палатки, акції. Деякі можуть тривати і добу.

За іншим оголошенням пропонують брати участь у мітингах. Обіцяють 100 грн за день.

— Позаминулих вихідних мітингували чотири години. Кожному заплатили по 150 гривень, — пояснює жінка. Представляється Оксаною.

Гроші обіцяє видавати раз на тиждень. Запрошує студентів, пенсіонерів, домогосподарок.

— Агітацію в наметах, напевно, перенесуть на тиждень пізніше. Залиште свої контакти, ім"я, прізвище та в якому ви районі живете. Коли дадуть добро, я вам зателефоную, — пояснює по телефону жінка, називається Світланою. — Треба буде агітувати за Партію регіонів.

Найкраще платять у Тігіпка

Киянка Євгенія, 27 років, працює на гарячій лінії уряду. Просить не називати прізвище. Бо їхнім працівникам заборонено спілкуватися з пресою. Вона підписала договір.

— Усі знають, що завдяки урядовій гарячій лінії піариться Тимошенко, — пояснює. — Такі ж є в Януковича, Тігіпка, Богословської — в багатьох.

Євгенія приймає телефонні звернення та переправляє їх в аналітичний відділ. Якщо там усі працівники завантажені, вона повинна сама вирішити проблему.

— Часто скаржаться пенсіонери на "безпрєдєл" чиновників. Я маю передзвонити в держустанову, виписати їм пілюлю від імені прем"єр-міністра, — каже. — Громадянина треба заспокоїти і переконати, що прем"єрка особисто триматиме справу на контролі.

Жінка за освітою психолог. Тому її й узяли на роботу. За місяць отримує 3 тис. грн. Працює позмінно, з 8.00 до 14.30. Або з 14.30 до 21.00.

— Роботою задоволена. От тільки жаба давить: на гарячій лінії в Тігіпка платять по 4 тисячі гривень.

Зараз ви читаєте новину «Пенсіонерів і студентів набирають для передвиборних мітингів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі