вівторок, 13 березня 2012 07:30

Наталія Казакова шиє іграшки на продаж

Автор: фото: Володимир МУКАН
  30 гривень просить за ляльку київська майстриня  Наталія Казакова. Продає їх у столичному міжнародному виставковому центрі
30 гривень просить за ляльку київська майстриня Наталія Казакова. Продає їх у столичному міжнародному виставковому центрі

— Уперше бачу такі іграшки, — каже жінка років із 30 іншій, одягненій у сірі штани-галіфе та рожеву кофту. У столичному Міжнародному виставковому центрі поблизу метро Лівобережна роздивляються вазон зі штучним деревом. На ньому висять іграшкові яйця-писанки. Поряд м'які янголи, із рум'янцем на щоках і жовтогарячим волоссям.

Саморобні іграшки шиє киянка Наталія Казакова, 27 років.

— Раніше заробляла тим, що розробляла логотипи та назви фірм. Торік у вересні звільнилася з роботи. Усе-таки шити приємніше, ніж сидіти в офісі з 9.00 до шостої вечора. Тепер реєструюся як приватний підприємець.

Першу іграшку створила з підручних матеріалів.

— Чотири роки тому, коли народила доньку, з клаптиків тканини зробила ляльку. У магазинах складно знайти безпечні для здоров'я іграшки. На пластикові в дітей буває алергія, а м'які — не всі якісні. Сідаю за машинку ввечері, коли всі сплять. Роблю фігурки одна за другою, як на конвеєрі. Із викройки шию тільця, набиваю їх холофайбером, оздоблюю фурнітурою та одягом.

Коштують роботи 30-350 грн. Продає їх переважно через власний інтернет-сайт. За його створення заплатила 4 тис. грн. У прибутковий місяць Наталя заробляє 8-8,5 тис. грн.

— 5 тисяч відкладаю на матеріали. Ще в півтисячі обходяться гарні упаковки. Поки що живу на гроші чоловіка, а свої вкладаю в бізнес. Буду наймати двох помічників і відкривати в Києві магазин.

Найбільше іграшок купують перед святами.

— Я пошила їх до кожного свята. До 8 Березня — квітку в горщику з тканини, на Великдень — дерево-яєць. Ангелочків можна дарувати будь-коли — на Новий рік, святого Миколая, день народження.

 

350

іграшок Наталія зробила за 1,5 місяця.

Як зареєструвати власну справу

— Для цього слід звернутися до держреєстратора, — каже старший державний податковий ревізор Владислав Загородній, 23 роки. — У нього пишете заяву та сплачуєте 34 гривні за свідоцтво підприємця. За три дні йдете в районну податкову інспекцію. Там на підприємця заводять справу й реєструють. Наталі скажуть обрати категорію підприємницької діяльності, запропонують їй другу або третю. Раджу оформитися на другу, так дешевше.

Підприємець щомісяця платить єдиний податок — 20% мінімальної зарплати. І єдиний соціальний внесок до пенсійного фонду — 34,7% мінімальної зарплати.

— Єдиний податок вираховують із мінімальної зарплати, затвердженої в січні. Сьогодні вона становить 1073 гривні. Тобто платити треба 214 гривень до кінця року. А соціальний внесок — від квартальної мінімальної зарплати. Вона змінюється кожні три місяці. Із квітня квартальна мінімалка становитиме 1094 гривні.

 

Зараз ви читаєте новину «Наталія Казакова шиє іграшки на продаж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі