вівторок, 30 липня 2013 06:15

На похороні бізнесмена заробили дев'ять тисяч гривень

— У регіонах я, мабуть, збанкрутував би, а в столиці такий бізнес прибутковий, — каже киянин 52-річний Олег Юрченко.

Він здає в оренду квіти, кущі та дерева. Їх вирощує в горщиках. За потреби доставляє до місця призначення і забирає за кілька днів.

— Я раніше торгував саджанцями, — каже Олег Ростиславович. — Друг приїхав із Канади. Розказав, що там рослини в оренду здають давно, такий бізнес уважають сімейним. Наступного тижня я дав оголошення в газету і на кількох сайтах в інтернеті. Тепер рекламую свої послуги у чотирьох весільних журналах. Особливий попит на квіти й кущі напрокат — серед наречених, які влаштовують виїзні церемонії. У червні одна пара святкувала весілля на березі Дніпра. Замовила 300 горщиків із півоніями, трояндами і калами. Тричі з синами перевозив квіти туди. Заробили 12 тисяч гривень за два дні. Оренда рослин — від 25 до 50 гривень. Тоді спека стояла до 30 градусів, а нашим квітам хоть би що. Зрізані вже давно зів'яли би й пообсипалися.

— Підливати рослини нікому не дозволяю. Від холодної води вони можуть скинути пелюстки або погнити. Двічі доставляв живі квіти на похорон. Два роки тому в Києві ховали бізнесмена. Удова замовила на поховальну церемонію дві оливи й 100 кущів червоних троянд. Заплатила 9 тисяч гривень. Торік 20 туй і 50 кущів троянд возили на Байкове кладовище. Кого тоді хоронили, не знаю. Коли родичі розійшлися, хтось сім горщиків із квітами украв. Їх вартість замовники відшкодували.

Рослини орендують на виставки, семінари, зйомки та дні народження.

— Працюю з двома модельними агентствами. Доставляю їм екзотичні дерева на фотосесії. Постійним клієнтам роблю знижки. Часто беруть напрокат туї, катальпи та ялівці. Перед Новим роком 600 гривень на тиждень заробляю на оренді голубих ялинок.

Від 50 до 300 грн обійдеться взяти кущі й дерева у горщиках на два дні. Доставку треба оплачувати окремо. Із клієнтів беруть як заставу повну вартість рослини. Якщо сума замовлення перевищує 1,5 тис. грн,  рослини привозять безкоштовно.

Зараз ви читаєте новину «На похороні бізнесмена заробили дев'ять тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі