вівторок, 29 грудня 2015 00:35

На електронних торгах заощадимо вісім мільярдів

Верховна Рада ухвалила урядовий законопроект про електронні закупівлі. Протягом 2016 року ­Кабмін планує заощадити до 8 млрд грн. Про це повідомив заступник міністра економічного розвитку й торгівлі Максим Нефьодов, 31 рік:

— З 1 квітня в електронному форматі проводитимуть закупівлі всі органи влади й великі держпідприємства. 2017 року економія сягне 35–40 мільярдів. На сьогодні пілотний проект заощадив державі близько 500 мільйонів гривень.

— Перехід на електронні закупівлі дозволить боротися з корупцією. Полегшить доступ до торгів, подання ­документів, зробить дані публічними, — каже економіст Олександр Жолудь, 35 років. — Бізнес отримає додатковий ринок збуту товарів і послуг. Це також підвищить конкуренцію, якість. Проте багато підприємців поки що бояться йти на тендери. Не впевнені, що отримають гроші за надані державі послуги. Але з часом довіра зростатиме. Документи подаватимуть в електронному вигляді за певним шаблоном. Тепер буде важче причепитися, що десь не там кома стоїть. Раніше ж у такий спосіб прибирали з торгів частину учасників.

Зараз ви читаєте новину «На електронних торгах заощадимо вісім мільярдів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі