пʼятниця, 30 березня 2012 07:30

Кредит на авто оформлять при зарплаті тисяча гривень

Вінничанка 44-річна Марина Стахова оформляє кредит на легковик "Деу Ланос".

— Це буде подарунок дочці до її повноліття. Вона в нас серйозна дівчина, без машини зараз їй — ніяк, — пояснює Марина. — У норковій шубці в тролейбусі чи маршрутці не поїздиш.

Новий "ланос" в автосалоні коштує 81 тис. грн. Якщо брати в кредит, треба внести 10% ціни власними коштами. Оформлення, комісії банку, послуги нотаріуса та поставлення на облік обійдуться у понад 10 тис. грн.

— Ми шукали банк, де беруть найнижчий відсоток. У автосалоні порадили свого партнера "Профін банк", там оформляють автокредит під 8,08 процента річних. До довідок особливо не прискіпувалися. Достатньо мати офіційний дохід 3 тисячі гривень на місяць.

Розмір платежів за автокредитами в середньому зменшився на 100-200 грн порівняно з осінню минулого року, порахувала менеджерка банку. Упродовж п'яти років Марина Стахова сплачуватиме за автокредитом щомісяця по 1,7 тис. грн.

У більшості фінустанов автокредити видають від 14 до 22% річних. Термін кредитування — до семи років. Із минулого року ставка за автокредитом знизилася на 1%, порахували в компанії "Простобанк консалтинг". Більшість банків погоджуються видати кредит при офіційній зарплаті не менше 3 тис. грн. У "Приватбанку" дозволяють позику, якщо дохід 1 тис. грн. Однак вимагають двох поручителів.

Житель столичного житломасиву Харківський 28-річний Андрій Смолян купив "ланос" у лютому. Мешкає у власній квартирі. Працює дизайнером у приватній будівельній фірмі. 15 тис. грн для початкового внеску назбирав за півтора року.

— Коли оформлював кредит, сказали чесно заповнити всі пункти про прибутки. Неофіційні заробітки і вартість житла. Але дані про житло кредиторам не дуже важливі, головне. щоб зарплата не підкачала. Офіційно, по документах, я отримую 1000 гривень. Таку довідку я й приніс із роботи. Але я ще маю премії, гонорари. Я вказав у декларації, що отримую додаткові кошти за розробку сайтів, маю квартиру. Через три дні подзвонили і сказали, що усе в порядку. Тепер у мене новенький "ланос".

Банки — партнери автосалонів видають і безпроцентні позики. Термін обмежений роком-двома. Одразу власним коштом треба сплатити половину вартості машини.

Зараз ви читаєте новину «Кредит на авто оформлять при зарплаті тисяча гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі