четвер, 21 серпня 2008 21:03

"Із кожної ощадкнижки вкрали по 40 гривень"

 

Людмила Чепурна, 36 років, із села Мошни Черкаського району досі не отримала компенсацію тисячу гривень за вкладами Ощадбанку СРСР.

— На трьох збіркнижках нашої сім"ї було більше 12 тисяч карбованців, — каже жінка. — Записалися на отримання компенсації 7 березня. Але гроші досі виплачують лише за лютий. У мене два сини. Старший вступає в інститут, а платити нічим.

У сільських ощадкасах компенсацію можна отримати хіба що за знайомством, упевнена Олена Петряєва, 41 рік, жителька села Носачів Смілянського району на Черкащині.

— У банку то бланків на реєстрацію немає, то не хотіли вже ті бланки приймати, — пише Петряєва. — Насилу записалася. Але хто писався пізніше за мене, вже получили гроші. Я та інші люди досі чекаємо. В ощадкасі нам кажуть, що випадково переплутали списки. Але ж усі їхні куми-свати по тисячі гривень уже забрали. Тепер кажуть, що грошей немає.

Сусідка Петряєвої їздила в правління Ощадбанку до Києва. І домоглася своєї тисячі.

— А тут у селі нас за бидло щитають, — обурюється жінка.

У селищі Антоніни Красилівського району Хмельницької області компенсацію виплачували доларами. Родина Панасюків із села Малі Пузирі отримала по $198 за кожну ощадкнижку. За курсом це — 960 грн.

— Гроші мені дали 3 липня, — розказує Валерій Панасюк, 36 років. — Сказали мені: "Нарахували долари, то й бери їх". У нас було три книжки. Виходить, у нас вкрали по 40 гривень із кожної. Кому ті гроші пішли?

Чоловік просив у місцевому відділенні Ощадбанку доплатити компенсацію. Однак там працівники зауважили, що такого повноваження не мають.

— А прем"єр по телевізору сказала, що все врегулювали вже, — додає Валерій.


Компенсації в Ощадбанку не отримали більшість читачів

18 липня "Газета по-українськи" надрукувала анкету-опитування про виплату компенсацій за знеціненими вкладами.

На 20 серпня відгукнулися 200 читачів. Найбільше, по 30 анкет ми отримали з Вінницької та Черкаської областей. Із Волині, Житомирщини, Закарпаття, Київщини, Львівщини, Рівненщини, Полтавщини та Хмельниччини надійшло по 10–15 анкет.

Зараз ви читаєте новину «"Із кожної ощадкнижки вкрали по 40 гривень"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі