середа, 14 березня 2007 16:39

Генеральне прибирання коштує 300 гривень

У Тернополі зріс попит на домашніх прибиральників. Донедавна такі послуги надавали тільки приватні особи. Тепер у місті з"явилася фірма "Сервіс чистоти", яка пропонує послуги з прибирання квартир та офісів.

— Ідею підказало життя, — розповідає власник фірми Іван Черніцький, 29 років. — Кохана дівчина та її мама більшість часу проводять на роботі. Приходять додому пізно. І виходило так, що весь свій вільний час у суботу моя дівчина витрачала на прибирання. А мені хотілося побути з нею. От я й подумав: чому б не допомогти жінкам?

Перед прибиранням до квартири чи офісу приїздить менеджер. Оцінює об"єкт: вимірює територію, дивиться, наскільки в ній брудно — треба робити генеральне чи щоденне прибирання. Із менеджером клієнти вирішують, чи чистити килимки, дивани, чи мити плитку.

— Коштуватиме прибирання від півтори до 5 гривень за квадратний метр, — каже Черніцький. — Хімічне чищення килимів — по п"ять гривень за "квадрат". Якщо є можливість, килими забираємо з собою. Якщо ж ні — чистимо у квартирі.

Фірма, додає власник, приймає мінімальне замовлення на 50 грн. Двоє прибиральників "Сервісу чистоти" користуються професійною технікою фірми "Курхер", яка може працювати безперестанку цілий день й очищати великі площі.

— Чоловіки за чистку авто платять по 300 гривень, — продовжує Черніцький. — То чому б не зробити дружині сюрприз і не замовити, скажімо, генеральне прибирання за таку ж суму?

Прибиральниця попрасує за окрему плату

Працівники "Сервісу чистоти" прибирають у ванних кімнатах, обов"язково наповнюють мильниці рідким милом, замінюють туалетний папір і пакети для сміття.

— Банкам ми хочемо запропонувати іншу послугу — миття банкоматів, — каже власник "Сервісу чистоти". — Адже ними користуються багато людей,  вони брудняться. За таку послугу братимемо 10 гривень.

За оселею 35-річної тернополянки Нелі Хоміцької доглядає прибиральниця Тамара.

— Моєму чоловікові про неї розповіли знайомі, — каже Неля. — Ми вирішили скористатися її послугами, щоб у мене було більше часу для дітей. У нас їх двоє.

Прибиральниця у родину бізнесмена Хоміцького приходить двічі на тиждень. Має свої рукавички, але користується мийними засобами господарів квартири. Тамара підмітає, миє підлогу, витирає пилюку. За окрему плату може попрасувати чи помити вікна.

У середньому за наведення ладу в двокімнатній квартирі прибиральниці беруть від 35 грн. У трикімнатному помешканні — від 50 грн.

— Ми задоволені послугами прибиральниці, — каже Хоміцька. — Спочатку важко наважитися впустити чужу жінку до квартири. Але так, як прибирає наша Тамара, себе не змусиш зробити. У нашій квартирі завжди чисто і затишно.

Порівняно зі столицею тернопільський ринок прибирання ще не надто розвинений, переконані фахівці. У Києві послугами таких фірм чи приватних осіб користається кожна третя сім"я. У Тернополі ж — поки що одиниці.

Зараз ви читаєте новину «Генеральне прибирання коштує 300 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі