Ексклюзиви
середа, 14 березня 2007 16:39

Генеральне прибирання коштує 300 гривень

У Тернополі зріс попит на домашніх прибиральників. Донедавна такі послуги надавали тільки приватні особи. Тепер у місті з"явилася фірма "Сервіс чистоти", яка пропонує послуги з прибирання квартир та офісів.

— Ідею підказало життя, — розповідає власник фірми Іван Черніцький, 29 років. — Кохана дівчина та її мама більшість часу проводять на роботі. Приходять додому пізно. І виходило так, що весь свій вільний час у суботу моя дівчина витрачала на прибирання. А мені хотілося побути з нею. От я й подумав: чому б не допомогти жінкам?

Перед прибиранням до квартири чи офісу приїздить менеджер. Оцінює об"єкт: вимірює територію, дивиться, наскільки в ній брудно — треба робити генеральне чи щоденне прибирання. Із менеджером клієнти вирішують, чи чистити килимки, дивани, чи мити плитку.

— Коштуватиме прибирання від півтори до 5 гривень за квадратний метр, — каже Черніцький. — Хімічне чищення килимів — по п"ять гривень за "квадрат". Якщо є можливість, килими забираємо з собою. Якщо ж ні — чистимо у квартирі.

Фірма, додає власник, приймає мінімальне замовлення на 50 грн. Двоє прибиральників "Сервісу чистоти" користуються професійною технікою фірми "Курхер", яка може працювати безперестанку цілий день й очищати великі площі.

— Чоловіки за чистку авто платять по 300 гривень, — продовжує Черніцький. — То чому б не зробити дружині сюрприз і не замовити, скажімо, генеральне прибирання за таку ж суму?

Прибиральниця попрасує за окрему плату

Працівники "Сервісу чистоти" прибирають у ванних кімнатах, обов"язково наповнюють мильниці рідким милом, замінюють туалетний папір і пакети для сміття.

— Банкам ми хочемо запропонувати іншу послугу — миття банкоматів, — каже власник "Сервісу чистоти". — Адже ними користуються багато людей,  вони брудняться. За таку послугу братимемо 10 гривень.

За оселею 35-річної тернополянки Нелі Хоміцької доглядає прибиральниця Тамара.

— Моєму чоловікові про неї розповіли знайомі, — каже Неля. — Ми вирішили скористатися її послугами, щоб у мене було більше часу для дітей. У нас їх двоє.

Прибиральниця у родину бізнесмена Хоміцького приходить двічі на тиждень. Має свої рукавички, але користується мийними засобами господарів квартири. Тамара підмітає, миє підлогу, витирає пилюку. За окрему плату може попрасувати чи помити вікна.

У середньому за наведення ладу в двокімнатній квартирі прибиральниці беруть від 35 грн. У трикімнатному помешканні — від 50 грн.

— Ми задоволені послугами прибиральниці, — каже Хоміцька. — Спочатку важко наважитися впустити чужу жінку до квартири. Але так, як прибирає наша Тамара, себе не змусиш зробити. У нашій квартирі завжди чисто і затишно.

Порівняно зі столицею тернопільський ринок прибирання ще не надто розвинений, переконані фахівці. У Києві послугами таких фірм чи приватних осіб користається кожна третя сім"я. У Тернополі ж — поки що одиниці.

Зараз ви читаєте новину «Генеральне прибирання коштує 300 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути