четвер, 01 квітня 2010 17:29

Дерево у вазоні доставлять за 25 тисяч доларів

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  150-літній кущ тиса привезли на виставку з Німеччини. Його коріння зберігається в груді ґрунту, обгорнутому мішковиною
150-літній кущ тиса привезли на виставку з Німеччини. Його коріння зберігається в груді ґрунту, обгорнутому мішковиною

Квіти у вазонах, квітучі кущі і газонну траву в рулонах продавали на виставці, яку влаштували в "Київекспоплазі" на столичній вул. Салютній.

Найдешевші — сортові тюльпани з Нідерландів. Квітучі рослини на цибулині продавали по 15 грн. Тюльпани із жовтими, білими та фіолетовими бутонами.

У павільйоні "Вірні рішення" продають квітучі азалії. Відвідувачі зупиняються, щоб сфотографуватися на тлі червоних і рожевих кущів заввишки 1–1,5 м. Потім запитують про ціну. Кущ коштує 5 тис. грн.

— Це кімнатна азалія. Ми продаємо і вуличні. На вигляд не розрізниш. Просто вуличні — стійкі до негоди, — пояснює менеджерка.

Сосну із вигадливо покрученим стовбуром привезли в пластиковому вазоні. Коштує $15 тис.

— Ці дерева в стилі бонсай із Німеччини. Там їх вирощували 100–150 років. Фурою привозять в Україну. Ми їх висадимо на вашій ділянці, — розповідає Павло Костюченко, 27 років, із компанії "Арт грін". Вона спеціалізується на ландшафтному дизайні.

Найдорожчий — кущ тиса. Його привезли із 2-метровою грудою ґрунту, обгорнутою мішковиною. Тисові 150 років. "Арт грін" привезе і висадить його за $25 тис.

Зараз ви читаєте новину «Дерево у вазоні доставлять за 25 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі