вівторок, 03 березня 2009 16:30

Банки не забиратимуть майно боржників

25 грудня 2008-го Верховна Рада ухвалила закон "Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва". Він дозволив банкам забирати нерухомість боржників без рішення суду. Міністерство юстиції підтвердило чинність такої норми. "ГПУ" писала про це в номері за 20 лютого 2008-го.

— Уряд скасував роз"яснення Мін"юсту про вилучення майна без суду, — повідомила прес-служба прем"єр-міністра. — Мін"юст керувався вказівками Банкової, роблячи таку заяву.

У Міністерстві юстиції уточнили: "Позасудове стягнення майна, що є в заставі, може бути застосоване лише до іпотечних договорів, укладених після 14 січня 2009 року, і тільки після внесення необхідних змін до низки законів".

— Банки не мають ніякого права стягувати майно за угодами, укладеними до 14 січня 2009 року, — підтверджує партнер адвокатського об"єднання "Юридична колегія "Егіда" Ігор Багрій, 30 років. — Та якщо у вас виникли проблеми з банком, звертайтеся по юридичну допомогу. Права клієнта в цьому випадку легко захистити. Закон на боці боржника.

Зараз ви читаєте новину «Банки не забиратимуть майно боржників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі