пʼятниця, 23 лютого 2018 12:02

В Естонії почали наймати українських лікарів

В Естонії почали наймати українських лікарів
Естонія шукає лікарів в Україні. Фото: rakhivnews

Естонія розпочала активні пошуки медиків в інших країнах, зокрема, в Україні.

Клініка в Кохтла-Ярве, розташованому в п'яти годинах їзди від Риги і в 50 км від Нарви, приймає на роботу фахівців з Росії, Молдови і України. Про це пишуть ЗМІ Латвії, передає "Інтерфакс-Україна".

У повсякденному житті клініки домінує російська мова. В результаті роботу в клініці знайшли вже близько 40 лікарів з країн колишнього Радянського Союзу.

"Ми не можемо сказати, що нам потрібен гінеколог або радіолог саме з Латвії. Але наша лікарня готова прийняти лікарів усіх цих спеціальностей. Звичайно, все залежить від досвіду і конкретного лікаря", - пояснив голова правління клініки Тармо Баклер.

За його словами, лікувальний заклад Кохтла-Ярве пропонує конкурентоспроможні умови. У тому числі новітнє обладнання і найвищі в країнах Балтії зарплати для лікарів.

З квітня цього року в Естонії вступить в силу реформа, яка гарантуватиме медсестрам зарплату не менше 900 євро "на руки" за повну ставку, а лікарям - не менше 1600 євро. Хоча, як зазначає Латвійське телебачення, вже зараз хороший лікар в Естонії заробляє 2500 євро, а дуже хороший - ще більше.

Зараз ви читаєте новину «В Естонії почали наймати українських лікарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі