вівторок, 10 жовтня 2017 00:16

Український бар в Антарктиді назвали одним з найкращих у світі

Український бар в Антарктиді назвали одним з найкращих у світі
Пиво чи горілка на станції "Академік Вернадський" в Антарктиді обійдеться в три долара. Фото: kp.ua

Бар "Фарадей" на українській полярній станції "Академік Вернадський" назвали одним з кращих у світі.

Про заклад у своїй книзі рейтингу Straight Up написали британські знавці напоїв Джоел Харрісон і Нейл Рідлі, повідомляє Daily Mail.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дзвінки по $ 6 за хвилину: українець розповів про життя в Антарктиді

Бар в Антарктиді відкрили британці, але зараз він належить Україні. У закладі на сім місць можна замовити пиво, горілку чи вино, це буде коштувати $3. Автори рейтингу назвали "Фарадей" найбільш віддаленим і екстремальним баром у світі.

"Якщо ви хочете податися в найвіддаленіший бар в світі, нехай це буде крихітний бар Фарадей на дослідницькій станції Вернадський на Антарктичному півострові. Побудований британцями і тепер власність Україні, він має всього сім посадочних місць, де ви можете насолоджуватися шотами з домашньої дистильованої горілки, вином і пивом вартістю близько 3 доларів", - описують автори бар Фарадей.

Станцію "Фарадей", перейменовану в "Академік Вернадський", британська антарктична служба передала Україні в 1996 році за один фунт стерлінгів, так як вартість її демонтажу була занадто велика. На станції діє "сухий закон", хоча полярники роблять свою горілку. З найчистішої льодовикової води вони женуть "Вернадовку", яку вживають по вихідних самі і пригощають туристів.

Одночасно на станції можуть працювати 24 фахівця, а зимувати 12 осіб. Основні дослідження - геофізичні та біологічні. Умови, в яких доводиться працювати українським дослідникам, для Антарктиди дуже комфортні. Влітку, яка за часом збігається з нашою зимою, повітря в районі "Академіка Вернадського" може прогрітися до - 2 +3 градусів. А взимку температура не опускається нижче -40.

Харчуються полярники за нормами підводників. Величезні холодильники і морозильні камери наповнені м'ясом, рибою, овочами та фруктами. Раніше продукти закуповували в Європі по шляху нової експедиції на станцію, зараз меню збирається в Аргентині.

Зараз ви читаєте новину «Український бар в Антарктиді назвали одним з найкращих у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі