неділя, 14 жовтня 2018 10:05

Що можна купити за мінімальну зарплату в Лондоні

Що можна купити за мінімальну зарплату в Лондоні
У Лондоні продукти дешевші на ринку. Хоча англійські зарплати дозволяють не економити на харчах, каже Антон Угляр

У Лондоні мінімальної зарплати достатньо, щоби оплатити житло, проїзд і харчування.

Про це в інтерв'ю gazeta.ua розповів фінансовий консультант Антон Угляр, який 9 років навчається і живе у столиці Англії Лондоні. Він родом із Тернопільщини. Допомагає заробітчанам отримати необхідні документи.

"Мінімальна зарплата – це 7,8 фунта стерлінгів на годину. Робочий день – 8 годин. Тиждень – 40. На 300 фунтів у тиждень можна прожити. Приблизно 65-70 фунтів потрібно потратити за місце в кімнаті. На проїзд – 40 фунтів. І ще нехай 70 – на харчування. Як правило, зарплату виплачують щотижня", - каже експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські заробітчани за кордоном працюють надінтенсивно, багато хто не витримує – експерт

За його спостереженням, лондонські ціни на продукти трохи вищі за українські. Але й купівельна спроможність вища. Харчі доступні для всіх заробітчан.

"Буханець хліба коштує 1 фунт. Літр бензину трохи більше. Людина може заробити за годину на 7 літрів пального. Продукти дешевші на ринку. Хоча англійські зарплати дозволяють не економити на харчах", - запевняє Угляр.

На будівництві підсобником, без професії платять близько 70 фунтів у день. Якщо освоїти професію, можна розраховувати на 120-150 фунтів.

З початку року в Україні стрімко дорожчали овочі борщового набору, м'ясо та соціальний хліб. До кінця року свинина та яловичина додаватимуть по 1-1,5 гривні щомісяця.

Зараз ви читаєте новину «Що можна купити за мінімальну зарплату в Лондоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі