вівторок, 09 січня 2018 14:09

Роботодавець змусив українців носити форму у національних кольорах

Роботодавець змусив українців носити форму у національних кольорах
На польському підприємстві українців змушують носити форму у національних кольорах Фото: ukrinform

Українців на міжнародному польському підприємстві роботодавець змушує носити синьо-жовту робочу форму.

У компанії працюють 200 робітників, з яких 40 - українці. Польські працівники носять різну форму, але колір одягу залежить від того, в якому відділі працює та чи інша людина. Натомість усі українці, незалежно від відділу, носять лише синьо-жовту форму, повідомляє Wyborcza.pl.

Ситуація викликала здивування в одного з міжнародних контрагентів польського підприємства. Відтак особа повідомила про цей випадок організацію з протидії расизму "Ніколи більше".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українки почали частіше виходити заміж за поляків

За словами директора Міхаіла Врублевського, усі працівники носять штани синього кольору. Жовтий колір сорочки означає, що людина не знає польської мови.

"Тут не йдеться про жодну дискримінацію, а лише про полегшення у спілкуванні",- повідомив Міхал Врублевський. Він додав, якщо бригадир хоче щось сказати українцеві, то він попросить допомогти іншу особу, яка знає українську і носить інший колір сорочки.

Професор права і соціальної комунікації у Вроцлавському університеті Моніка Левандовська-Махніковська вважає, що різна форма у поляків та українців є розподілом за національною ознакою.

"Це може призвести до небезпечних ситуацій цькування чи невідповідного ставлення з боку інших працівників", - наголосила професор. Вона додала, що завданням працедавця є саме створення таких умов праці, які нададуть змоги уникнути такої загрози.

До Управління з питань іноземців Польщі 2017 року звернулися 625 громадян України з проханням надати їм міжнародний захист. Статус біженця надали 56 громадянам України.

Зараз ви читаєте новину «Роботодавець змусив українців носити форму у національних кольорах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі