неділя, 23 липня 2006 17:26

Велотуристи їдять вівсянку

Автор: фото: phl
  Восьмиденний велопробіг стартував у Івано-Франківську
Восьмиденний велопробіг стартував у Івано-Франківську

Тридцять велосипедистів із Києва, Полтави, Тернополя, Чернігова, Криму за вісім днів подолають тисячу кілометрів дорогами Прикарпаття та Закарпаття. Маршрут через Надвірну, Косів, Мукачеве і Стрий планують перетворити на туристичний.

Велопробіг стартував минулої п"ятниці в Івано-Франківську. Першим рушив найстарший учасник пробігу, 50-річний Олександр Погодін.

— Я вже 15 років займаюся в івано-франківському велосипедному клубі, — розповідає майор міліції у відставці. — Знаю область як свої п"ять пальців. Тому й запросили роверистів з усієї України, щоб показати їм наші курортні містечка і села.

Щодня мандрівники на спортивних велосипедах долатимуть по 150 км. Із собою взяли пляшки з водою та печиво, решту харчів купують по дорозі.

— Їдемо не швидко, але майже без зупинок, — каже Олександр Погодін. — Сильно не втомлюємося, хіба що лиця обвітрюються. Слава Богу, погода дозволяє, лише раз дощ перечекали під мостом. Крутимо педалі й на ходу п"ємо воду. У нас навіть футболки спеціальні — ззаду кишені для харчів пришиті.

Увечері велосипедисти зупиняються на нічліг. Чоловіки розкладають намети, запалюють ватру, шестеро жінок тим часом у казанках варять вівсяну кашу з тушонкою. Спиртного туристи не вживають, обходяться без цукру та солі — щоб спрага  не мучила. Після вечері співають і вкладаються спати. У дорогу вирушають перед шостою ранку — доки сонце ще не високо.

Велосипед Погодіна коштує $700. Чоловік каже, що деякі учасники пробігу вирушили й на дорожчих — понад $1000.

— На таких велосипедах на "Тур де Франс" їздять, — хвалиться роверист.

Зараз ви читаєте новину «Велотуристи їдять вівсянку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі