вівторок, 21 листопада 2006 16:46

У дерев"яній колоді знайшли вирізаний хрест

Першокурсник Міжгірського професійного ліцею із Закарпаття 17-річний Володимир Фролов на батьківському подвір"ї розрубав сокирою колоду і аж присів від здивування. Всередині деревини виявилася порожнина у вигляді хреста.

— Я привіз колоду з лісу, недалеко від села Запереділля, — розповідає юнак. — Це був сторічний бук. Батько розрізав деревину на ковбиці, а я взявся рубати на дрова. Розрубав одну ковбицю — аж відскочив, усередині побачив чітке зображення православного хреста.

Хлопець покликав батьків, ті — сусідів. Люди дивувалися, звідки у старому дереві хрест. Тепер колоду із зображенням хочуть освятити у місцевій православній церкві й уставити в рамку як ікону. Чи віддадуть хрест до церкви — родина ще не вирішила. Фролови показують знахідку всім охочим.

— Мій син разом з Володею заготовляв дрова, — розповідає начальник поштового відділення зв"язку села Марія Палата, 50 років. — Люди кажуть, що не було там ніякого хреста. Напевно, батько Володі зваркою випалив хрест, а батюшка Амбросій Фарковець наробив галасу.

Двадцять років тому у Міжгір"ї знайшли подібну колоду із хрестом. Тепер вона зберігається у місцевій церкві.

Зараз ви читаєте новину «У дерев"яній колоді знайшли вирізаний хрест». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі