четвер, 09 березня 2006 19:15

Схопили продавця вибухівки

Сімсот грамів гексогену — дуже потужної вибухової речовини — вилучили закарпатські міліціонери. Цей хімікат часто застосовують терористи як складову пластичної вибухівки.

Про те, що на Закарпаття ввезено вибухову речовину, в УБОЗі знали з оперативної інформації. Ще 24 лютого було створено опергрупу для затримання продавця гексогену. У Хусті спеціально підготували "покупця" вибухівки. Місцем зустрічі призначили кафе в селі Драгово Хустського району.

40-річний Василь за 700 г вибухової речовини попросив $3 тис. Підставний "покупець" погодився. Тільки-но передав гроші, як з"явилися бійці спецпідрозділу "Сокіл". В УБОЗі кажуть, що такої кількості гексогену достатньо, аби висадити у повітря багатоповерхівку або навіть цілий потяг.

Гексоген можна виготовити в домашніх умовах. Речовина має вигляд білого кристалічного порошку. Саме гексогеном терористи висаджували будинки в Москві у 1999 році.

Зараз ви читаєте новину «Схопили продавця вибухівки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі