понеділок, 31 жовтня 2011 05:15

Половина села може лишитися без сполучення

"8 червня 2010 року паводок частково зруйнував автомобільний міст на автодорозі Борислав — Мостиська. Він розташований у центрі нашого села. Ще 1 липня того ж року обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій доручила службі автомобільних доріг відновити його у найкоротші терміни. Жодних робіт відтоді не провели.

Кожного дня міст усе більше руйнується, обсипається автомобільна дорога. Жодних дорожніх знаків не встановили. Вночі ця ділянка не освітлюється. На мої звернення до облдержадміністрації та служби автомобільних доріг я не отримав жодної відповіді. Якщо міст обвалиться, половина села залишиться без зв'язку з іншою частиною".

Розповідає 44-річний Богдан Багрій, сільський голова Ясениці-Сільної Дрогобицького району.

Відповідає заступник начальника служби автомобільних доріг у Львівській області Віктор Шикула, 45 років.

— Вартість робіт в Ясениці-Сільній оцінюють у 600 тисяч гривень. Ми не маємо таких коштів. Протягом листопада плануємо здійснити першочергові роботи на 80–100 тисяч гривень. Проведемо обмонолічування бетонної стінки між опорами моста, зробимо бетонний відкрилок, засиплемо це все ґрунтом і відновимо покриття. Коли зробимо решту робіт, невідомо. Все впирається у фінансування.

Цього року ми отримали кошти лише на роботи в рамках програми підготовки до Євро-2012. Зокрема вивели з передаварійного стану чотири мости на ділянці Львів — Краківець та один між Львовом і Равою-Руською. До кінця року плануємо також оновити міст на західному обході Львова.

Зараз ви читаєте новину «Половина села може лишитися без сполучення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі