вівторок, 14 лютого 2006 18:13

Іршавці переконують — їхні вина кращі

На центральній площі закарпатського містечка Іршава вперше відбувся фестиваль "Іршавське вино". На нього в гості запросили сусідів-виноробів з Виноградівського та Берегівського районів.

Іршавчани переконують, що їхні вина кращі за мукачівські, які виставляють на фестивалі "Червоне вино". Кажуть, вина Іршавщини прирівнюються до славнозвісного вина "Троянда Закарпаття" (десертне рожеве або червоне з ароматом троянди та маслянистим присмаком). Фестиваль проходив на центральній площі Іршави. Тут було велелюдно: одні поверталися з кількагодинного дегустування, інші приходили з надією, що не всі бочки ще розкоркували. Своїми винами гостей частували 24 господарі — приватні господарі, фермери, а також споживчі спілки та Іршавський завод продтоварів.

Вина Іршавщини прирівнюються до вина "Троянда Закарпаття"

Спеціальна комісія гран-прі фестивалю присудила Іршавському заводу продтоварів (його вина марки "Ізабелла" та "Іршавське" отримали медалі на конкурсах у Парижі та Москві). Серед фермерів найкраще вино привіз 42-річний Василь Устич із села Сільце Іршавського району. Найкращим виноробом серед ґаздів-любителів став 50-річний Іван Обітцький із села Ільниця.

— Ми не намагалися копіювати мукачівський фестиваль "Червоне вино", а спробували створити щось своє, оригінальне, — задоволений начальник відділу культури та туризму Іршавської РДА Василь Кузан, 43 роки.

Господарів відзначили медалями, які виготовила викладачка Довжанської школи мистецтв Антоніна Дурда. Переможцям вручили грамоти, дипломи та подарунки.

Зараз ви читаєте новину «Іршавці переконують — їхні вина кращі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі