вівторок, 14 лютого 2006 18:15

Алчевські школярі спілкуються українською

Із замерзлого Алчевська Луганської області до оздоровниць Закарпаття прибули 450 дітей та 30 їхніх вчителів.

Наприклад, на ужгородській турбазі "Світанок" поселили 134 дитини та 9 вихователів. Школярі житимуть тут не менше місяця. Щоранку шкільним автобусом алчевців відвозять на навчання до школи N17 (мікрорайон Доманинці). Найбільше закарпатських вчителів здивувало намагання алчевців спілкуватися українською мовою.

— Ужгородські й алчевські школярі вже перезнайомилися. Навіть придумали, як провести День Святого Валентина, — розповіла 38-річна директор школи Тетяна Палько.

Школярам, які приїхали до санаторію "Поляна", що в Свалявському районі, пощастило найбільше — тут вони відпочиватимуть серед засніжених гір. Місцеві учні подарували гостям лижі, санки та запросили на змагання до бази оздоровчого центру "Віфанія".

Не вдалося уникнути прикрощів: через необережність алчевці спалили кімнату в санаторії. На щастя, обійшлося без жертв.

Голова Закарпатської облдержадміністрації Олег Гаваш, 48 років, каже, що оздоровниці поки що утримують дітей з Алчевська за власні кошти. Але держава потім відшкодує витрати. 

Зараз ви читаєте новину «Алчевські школярі спілкуються українською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі