неділя, 27 листопада 2022 17:28

ЗСУ отримали високоточні ракети

ЗСУ отримали високоточні ракети
Велика Британія передала Україні ракети. Brimstone 2. Фото: eastnews.ua

Збройні сили України передали Україні ракети з високоточним наведенням Brimstone 2.

Їх передала Велика Британія, пише Міністерство оборони королівства у Twitter.

Україна отримала ракети у рамках пакета допомоги українським військовим.

"Ця допомога зіграла вирішальну роль у стримуванні просування Росії", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського розповіли, яка зброя потрібна Україні для перемоги у війні

Ракета Brimstone першого покоління має довжину 1,8 м і діаметр 180 мм. Ракета має багатофункціональну тандемну бойову частину вагою 6,3 кг, яка здатна пробивати динамічну броню, при цьому вага ракети становить близько 50 кг.

Система наведення використовує радар міліметрових хвиль і напівактивний лазер. Максимальна дальність стрільби ракети першого покоління становить 20 км.

У 2010 році в межах програми SPEAR ракетний комплекс Brimstone модернізували до рівня Brimstone 2.

Ракета отримала покращену голову самонаведення, модульну конструкцію, вдосконалений планер та оновлене програмне забезпечення. Це збільшило дальність її польоту до 60 км.

19 листопада прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським відзначив мужність українського народу, яка надихає весь світ.

Він наголосив, що Велика Британія допомагатиме Україні доти, поки наша держава не здобуде мир. У підтвердження своїх слів він анонсував новий пакет військової допомоги Україні, повідомляє пресслужба Зеленського.

Новий пакет протиповітряної оборони на 50 млн. фунтів стерлінгів. Він включатиме 125 зенітних установок і технології для протидії безпілотникам.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ отримали високоточні ракети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі