вівторок, 13 листопада 2007 13:09

Зростанню ракових пухлин запобігає яблучна шкоринка

Дослідники з Корнеллського університету дійшов висновку, що шкірка яблук містить речовини, які запобігають зростанню пухлин. Рюї Хай Лю та його колега Сяньджіу Хе виділили близько десятка тритерпеноїдів з майже ста кілограмів шкірки червоних яблук, зібраних в університетському ботанічному саду. Ці речовини сильно уповільнювали зростання культур ракових клітин або навіть повністю знищували ці клітини. Три з виділених тритерпеноїдів раніше не були відомі науці.

У дослідах використовували клітини молочної залози, товстої кишки і печінки. Професор Лю вважає, що користь від вживання яблук частково пояснюється саме властивостями їх шкірки, хоча дехто її не їсть через острах перед інфекційними захворюваннями.

Раніше професор Лю опублікував результати досліджень про вплив споживання яблук на зниження числа і зменшення розмірів пухлин молочної залози у щурів.

Різні тритерпеноїди мають значні відмінності у дії на ракові клітини різного типу, і вчені найближчим часом мають намір виявити найбільш ефективні компоненти в яблучній шкірці. Podrobnosti.ua

Зараз ви читаєте новину «Зростанню ракових пухлин запобігає яблучна шкоринка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі