понеділок, 13 липня 2009 16:43

Зоопарк просить киян приносити тваринам різний непотріб

Зоопарк просить киян приносити тваринам різний непотріб

В Київському зоопарку з метою створення для тваринних умов, максимально наближених до природних, буде впроваджена методика "збагачення середовища" - розміщення у вольєрах лабіринтів, годівниць складної форми, джерел запахів, повідомляє прес-служба зоопарку.

"Тварини, які у вольєрах відчувають природні запахи, вимушені шукати їжу, мають різноманітні іграшки, стають активнішими, що покращує якість їх життя і дозволяє відвідувачам зоопарку відчути ще більшу радість від спілкування з дикою природою", - відзначила генеральний директор Київського зоопарку Світлана Берзіна.

У столичному зоопарку звертаються до киян з проханням приносити непотрібні речі, які будуть використані для збагачення місця існування тварин.

У список таких речей входять мотузки з натуральних волокон, пластикові коробки і бочки, трави і спеції, пластикові дорожні конуси, іграшки для собак і котів, полотняні і великі паперові сумки.

Крім того, вихованцям зоопарку можна подарувати спортивні м"ячики, хутро, пір"я, картон, колеса від автомобілів і тракторів, тонку дерев"яну стружку, гарбузи, дині, цибулю, часник, газети, муку (для створення пап"є-маше), пластикові труби, соснові шишки, металеві ланцюги, бамбук.

Акція зі збору речей стартує в середу, 15 липня. Спеціальні урни будуть розташовані біля входу в зоопарк.

За матеріалом Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «Зоопарк просить киян приносити тваринам різний непотріб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі