четвер, 08 серпня 2024 20:53

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗМІ назвали ключові цілі наступу України у Курській області

ЗМІ назвали ключові цілі наступу України у Курській області
ЗМІ назвали ключові цілі наступу України у Курській області. Фото: колаж ТСН

За менше ніж дві доби боїв у Курській області Росія втратила контроль над 350 квадратними кілометрами своєї території.

Також там в полон нібито українськими силами було захоплено десятки росіян. Попри те, що в Україні офіційно все ще не коментують ситуацію у Курській області, як пише The Telegraph бої там свідчать про три ключові цілі України.

Перша причина

Відволікання російських сил від наступальних операцій в Донецькій області. Адже протягом останнього тижня на даному напрямку Росія мала там значні просування та наблизилась до села Нью-Йорк.

Через те, що Росія наразі не має успіхів на Харківському напрямку то окупанти могли перенаправити ще більше призовників до Донецької області в найближчі тижні. Курська наступальна операція ускладнює цей процес.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рейд у Курську область: аналітик розповів про ризики для України

Друга причина

Сіяти ворожнечу всередині Росії. З початку 2023 року Росія відновила незначні наступальні дії в Україні, саме тому нібито проукраїнські російські партизани періодично здійснювали вторгнення на російську територію та на короткий час зайняли кілька прикордонних населених пунктів у Бєлгородські області.

У березні 2024 року ці операції поширилися на Курськ. Такі дії мали на меті зруйнувати дедалі крихкіше відчуття безпеки в Росії і показати російській громадськості, що війна може прийти і до них.

Третя причина

Це ймовірне просування угоди про обмін територіями під час майбутніх переговорів. Витоки інформації свідчать про те, що президент України Володимир Зеленський нібито обмірковував окупацію російських сіл як засіб впливу на Москву.

Зокрема, обговорюється питання обміну земельних ділянок між Харковом і Курськом. Хоча неясно, чи зможе Україна утримати села в Курській області, наступ показав, що прорватися на російську територію легше, ніж зруйнувати російські укріплення на сході України.

Видання вважає, що наступ на Курськ показує, що Росія не винесла уроків з блискавичного захоплення Ростова "вагнерівцями" під час заколоту в червні 2023 року. Окрім передбачуваних погроз знищення України та застосування тактичної ядерної зброї, Росія не дала жодної значущої відповіді на Курський наступ.

Транскордонна операція українських сил у Курській області Росії стала не лише найбільшою подібною за весь час війни, але й першою, в якій були задіяні регулярні частини ЗСУ, а не лише добровольці-росіяни на кшталт загонів "РДК".

Водночас точно визначити масштаб і цілі цього наступу вкрай важко. Про це пише The New York Times.

Однак верифіковані дані засвідчують, що відбувається щось справді серйозніше за звичайний рейд диверсійних груп.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ назвали ключові цілі наступу України у Курській області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі